Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«З’їхав з глузду»: Зеленський таки садить Порошенка в тюрму

«Простий хлопець з народу» уявив себе царем із власного ж мультика «Сказочная Русь», який може карати і милувати за своїм бажанням.

Фото із сайту nv.ua.

«З’їхав з глузду»: Зеленський таки садить Порошенка в тюрму

Чинний Президент звинувачує попереднього у… державній зраді і тероризмі!

Особиста ненависть Володимира Зеленського та його бажання розправитись із головним політичним опонентом Петром Порошенком вилились у, як підрахували адвокати п’ятого Президента, 58 кримінальних проваджень. Однак усі ці надумані справи закінчились пшиком. Тоді режим Зеленського пішов ва–банк — Петрові Порошенку оголошено підозру у державній зраді та сприянні терористам у зв’язку із закупівлею Україною у 2014–2015 роках вугілля на окупованій території Донбасу. Також суд дозволив його примусову доставку для обрання запобіжного заходу (до
17 січня Петро Порошенко перебуває за кордоном).

Владі важливо не просто нейтралізувати свого конкурента, а й закрити рот опозиційним ЗМІ.

Однак дурнуватою підозрою п’ятому Президенту, якого справедливо вважають одним із найбільших державників у новітній історії, не обійшлось, і його атакували й з інших боків. Зокрема, Антимонопольний комітет оштрафував компанії, пов’язані із «Рошен», на 283 мільйони гривень. Також у членів команди політсили Порошенка «Європейська Солідарність» відбулись обшуки (нібито шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року).

Крім цього, Печерський суд Києва у вечір перед Різдвом арештував майно п’ятого Президента, зокрема квартири у Вінниці та Києві, садибу у Козині, земельні ділянки та акції у ряді приватних компаній. «Пресслужба партії «ЄС» заявила, що суд арештував навіть майно телеканалів «Прямий» та «5 канал», які Порошенку давно не належать (в ДБР це заперечують)». Владі важливо не просто нейтралізувати свого конкурента, а й закрити рот опозиційним ЗМІ.

Словом, наш «гарант» діє точнісінько так, як узурпатори на зразок Путіна чи Януковича. Не віриться, що таке можливо після Революції гідності!

Коментарі

Євген ЗАХАРОВ, голова правління Української Гельсинської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи:

«Підозрі не вистачає конкретики. Найбільш вживані слова у її тексті після слова «Порошенко» — це «невідомо» та «не встановлено». Зокрема, постійно згадується: «у невідомий час», «в невідомому місці», «невстановлені обставини», «невстановлені особи» тощо, немає жодної конкретної дати. Підозра не може виглядати обґрунтовано, коли «невідомо» про більшість деталей начебто вчиненого злочину. Через таку кількість невідомого, ця підозра більше схожа на оповідання, ніж на підозру».

Андерс АСЛУНД, шведсько–американський політолог та економіст:

«Чи Зеленський і Єрмак з’їхали з глузду? Вони переслідують найбільшого іноземного інвестора Arcelor Mittal та колишнього Президента Порошенка за дурниці в цей критичний час. Краще будьте серйозні з тисячами російських танків на вашому кордоні!».

Ініціативна група «Першого грудня» (заснована у 20–ту річницю референдуму про Незалежність такими моральними авторитетами, як Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Євген Сверстюк, Ігор Юхновський, та іншими):

«…Вона (підозра Порошенку. — Ред.) є юридично нікчемною і свідчить про очевидне політичне переслідування чинним Президентом свого опонента. Як можна не бачити, що таке переслідування стане щедрим подарунком державі–агресору й викличе чергове розчарування союзників України, допомога з боку яких в умовах російської агресії є необхідною передумовою нашої перемоги?!».

Карл БІЛЬДТ, ексміністр закордонних справ Швеції:

«Не віриться в те, що в цій критичній ситуації хтось намагається притягнути до відповідальності та ув’язнити колишнього Президента Порошенка. Це навіває спогади про найгірші роки режиму Януковича і, безсумнівно, вплине на імідж країни».

Ярослав КЕНДЬОР, колишній народний депутат:

«Цей чоловік (Порошенко. — Ред.) зробив більше, ніж можна було зробити, і звинувачувати його у державній зраді може або людина зі звихнутою психікою, або відвертий ворог України, який трошки грає в патріота, але робить кроки, які абсолютно здають Українську державу».

Ольга СОКОЛОВА

Читайте також: У «Миротворець» загриміли прокурори та слідчий ДБР, які сфабрикували «справу» проти Порошенка.

Реклама Google

Telegram Channel