У вас електрична духовка з конвекцією? - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.37 € 32.06
У вас електрична духовка з конвекцією?

Фото із сайту obzorkuhni.ru.

У вас електрична духовка з конвекцією?

Багато сучасних моделей мають набір різних додаткових функцій, часто оснащені таким режимом, як конвекція повітря. Проте не всі господині ним користуються, а дарма

Це специфічний прогрів камери за рахунок вентилятора, який ефективно створює рівномірний і безперервний обдув гарячим повітрям продуктів на деку, виключаючи їх підгоряння або непропікання. Крім того, конвекція сприяє утворенню красивої рум’яної скоринки на пирогах та інших виробах.

Конвекція сприяє утворенню красивої рум’яної скоринки на пирогах та інших виробах.

У простіших моделях встановлені вентилятори нескладної конструкції, завдання яких — ​змушувати повітря переміщатися всередині духової шафи. У складніших вони можуть бути додатково оснащені нагрівальним елементом. Є й вентилятори посиленої дії, які швидко створюють щільний рівний потік гарячого повітря. Це робить випічку більш соковитою і м’якою всередині.

Існують духовки і з вологою конвекцією, під час якої створюється пар, тож страва не пересихає, пироги і торти добре піднімаються. До того ж паровий ефект дає змогу економити олію і готувати корисні продукти без сильного обсмажування.

Є моделі, в яких встановлено два конвектори.

Користуючись режимом конвекції, ви зможете:

*Запікати великі товсті шматки продуктів, які потрібно пропекти з усіх боків (наприклад, м’ясо, рибу тощо).

*Рівномірно випікати вироби, які займають усе деко (піцу, великі пироги).

*Створювати підсмажену скоринку.

*Дбайливо запікати різні кондитерські вироби (безе, ніжні бісквіти).

*Сушити овочі, фрукти, зелень.

*Слабкий нагрів духовки з конвекцією дає змогу швидко розморозити м’ясо, овочі та фрукти.

*Готувати на декількох деках одночасно — ​усе пропечеться.

Конвекційний режим не обов’язково використовувати щоразу. Він може поєднуватися з приготуванням продуктів на грилі, а також вмикатися з нижнім і верхнім нагрівальними елементами одночасно або під час роботи нижнього нагріву (режим підсмажування).

Читайте також: 5 пристроїв, які допоможуть відчути себе шеф-кухарем: духовка та інша кухонна техніка