Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Гарбуз із секретом: Відгадайте, що ми заховали, — і отримайте грошовий приз! (Розумна вікторина)

Спробуйте свої сили!

Фото volyn.com.ua.

Гарбуз із секретом: Відгадайте, що ми заховали, — і отримайте грошовий приз! (Розумна вікторина)

Доброго здоров’я, друзі! Для тих, хто вперше тримає в руках «Цікаву газету на вихідні» і розгорнув її саме на сторінках із «Гарбузом із секретом», бо сьогодні таких аж дві, коротко про правила нашої інтелектуальної вікторини: ми умовно ховаємо якийсь предмет у нашому гарбузі (щось на зразок «чорного ящика» у популярній грі «Що? Де? Коли?»), даємо йому певну характеристику, а ви маєте відгадати, що це, і надіслати нам слово–відповідь есемескою або електронкою чи старим добрим поштовим листом. І отримати за це гроші. Звісно, якщо переможців буде не більше двох або вам випаде щасливий жереб, коли потрапите в те омріяне число двох із, скажімо, трьохсот…

Для того, щоб було ще зрозуміліше, сьогодні ми оголосимо відповіді на запитання заключних турів 2021 року.

«Гарбуз із секретом» — 49 (2021)

Особливий метелик, мавпа — не пінгвін, пташка, цигарка, церква, чародій у множині, «пивна книга», річ «для обіду», робота Бриля, твір Павла Грабовського… Слова виводять на одне заняття і його знамениту річ.

Фото кого зі всесвітньо відомих українців ми сьогодні заховали?

Ми умовно ховаємо якийсь предмет у нашому гарбузі (щось на зразок «чорного ящика» у популярній грі «Що? Де? Коли?»), даємо йому певну характеристику, а ви маєте відгадати, що це.

Правильну відповідь «Михайло Воронін» вказала лише Вікторія Бобко із села Затурці Володимир–Волинського району, яка й отримає 200 гривень призових. Знаменитий український дизайнер 2002 року пошиттям смокінгу 500–го розміру (заввишки з триповерховий будинок) встановив світовий рекорд розміру смокінга (з англійської — «костюм для куріння», британці його ще називають «костюм для обідів», а ось американці — «мавпячий костюм»), який було занесено до Книги рекордів Гіннесса (так званої на початках «Пивної книги»). Костюми у Михайла Вороніна (1938–2012) замовляв навіть Сильвестр Сталлоне.

«Гарбуз із секретом» — 50 (2021)

Сьогодні ми заховали в гарбузі напій. Адже ж свято наближається! І не одне. І той напій тісно пов’язаний з однією сучасною європейською зіркою, захоплення якої, місце народження, стиль життя, кумири, справа колишня і теперішня переплелися з цими людьми: Ілля Рєпін, Леонардо ді Капріо, Монрітта, Іван Котляревський, Руслана Лижичко, Еркюль Пуаро, Доменіко Дольче, Сергій Лещенко, Фредді Мерк’юрі…

Що за напій знаходиться у гарбузі?

Слово-розгадку «Компот» («Квас») вказали троє наших учасників, які правильно визначили ім’я зірки — Вєрка Сердючка (Андрій Данилко). Оскільки історію пошуку правильної відповіді нам надіслала лише Тамара Репетило із села Гуляйполе Катеринопільського району Черкаської області, то вона й отримає 150 гривень призових за це. Зізнаюся, завдяки пані Тамарі сам дізнався, що Андрій Данилко купив автомобіль Rolls Royce, на якому їздив його кумир Фредді Мерк’юрі (хоч і не може перевезти авто в Україну вже років десять) і що знамениті італійські модельєри Доменіко Дольче і Стефано Габанна із задоволенням танцювали під пісню Вєрки Сердючки «Дольче Габбана» і навіть сфотографувалися з нашим артистом. До речі, розпочинав свій шлях до зірок і до «Вєркіного квасу» Андрій Данилко з театрального колективу «Компот» у Полтаві…

А по купюрі із зображенням Тараса Шевченка дістанеться Наталії Белій із міста Винники Львівської області і Тетяні Семенюк із Хмельницького.

«Гарбуз із секретом» — 51 (2021)

Предмети, які ми сьогодні заховали, асоціюються з протилежностями — майже, як «інь» і «янь», хоч в основному і безстатеві; подарунком; «вольною» для героя письменниці Джоан («Джо») Мюррей (Joanne Murray); особливою фінустановою; навіть напоєм; Новим роком; прем’єром країни-«селища» і особливою міткою території.

А походження назви взагалі пов’язане із хвостатим героєм казки Шарля Перро чи паном, що тримав у руках особливий ключ. Хоч нинішнього вигляду набули переважно за часів Першої світової війни, коли треба було на всьому економити…

Ці предмети у вас також є, але в космонавтів — кращі.

Що за предмет знаходиться у гарбузі?

Есемески зі словом–відповіддю «Шкарпетки» (з італійської — «чобіток» і першими їх в’язали вручну чоловіки) надіслали лише двоє наших учасників — уже згадана Тетяна Репетило з Черкащини і Віта Бобко з Волині.

А ось відповіді на заключне торішнє запитання не оголошуємо. Справа в тому, що ми отримали добрий десяток дзвінків від наших гравців, що у зв’язку з тривалими вихідними ще навіть 8 січня 2022 року їм не принесли номер «Цікавої газети на вихідні» за 29 грудня 2021–го із завданням №52 «Гарбуза», то робимо тижневу паузу, щоб дати цим конкурсантам час помізкувати над завданням, а вже потім підбити підсумки цього туру і заодно назвати переможця нашого річного конкурсу.

Проте без інтелектуальної вікторини ми вас сьогодні точно не залишимо. Шукайте нове завдання на 8–й сторінці нинішнього номера.

І хай 2022 рік буде значно кращим за 2021–й для кожного з Вас!

Читайте також: Донорське серце чоловіка з Рівненщини гелікоптером доправили до Львова (Фото).

«Гарбуз із секретом» – 1 (2022)

Ці «фестивальні» квіти на світлині народили такі ліричні рядки, що стали офіційним славнем одного знаного в світі міста на березі легендарної ріки. Тому сьогодні в гарбузі ми заховали листок із його назвою. У вірші-пісні згадується і серце, і кохана, і вогні, і навіть улюблений колір В.О.З. … Відповідь на запитання, до речі, є в неймовірно теплій і щирій книзі заслуженого журналіста України Андрія Мельничука «Великдень душі моєї», яка вийшла з друку буквально напередодні нинішнього Нового року.

У вірші-пісні згадується і серце, і кохана, і вогні, і навіть улюблений колір В.О.З.

Листок із назвою якого міста ми заховали у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 20 січня 2022 року тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Різдво», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «М’яч (Максим Мохнюк)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13, «Цікава газета на вихідні») чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав відповідь.

Telegram Channel