Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Фірма Героя України продає пальне окупантам

Вже на початку 2023-го фірма Сергія Бубки «Монблан» з’явилася у так званому «російському реєстрі юридичних осіб».

Фото із сайту sport.24tv.ua.

Фірма Героя України продає пальне окупантам

Сімейний бізнес відомого спортсмена-стрибуна із жердиною Сергія Бубки продовжує діяти на окупованих територіях та постачає пальне російським загарбникам

Як повідомляє Bihus.Info, компанія «Монблан» була створена та зареєстрована у Донецьку ще до 2014 року. Окрім самого Сергія Бубки, власниками бізнесу значаться його рідний брат Василь та мати Валентина.

Після окупації Донецька компанія змінила юридичну адресу на Волноваху, яка в той час не була окупована. Але вже на початку 2023-го фірма «Монблан» з’явилася у так званому «російському реєстрі юридичних осіб» і знову змінила юридичну адресу на Донецьк. Власниками компанії записані лише Сергій Бубка та його брат. Василь Бубка також значиться директором.

Журналісти виявили, зокрема, що компанія уклала контракти з так званим «республиканским реабилитационным центром министерства здравохранения «днр», «федеральным казенным учреждением», «центром по обеспечению деятельности казначейства россии», «республиканским казначейством «днр». На всіх контрактах з окупантами стоїть підпис Василя Бубки як керівника компанії. Також у реєстраційних документах вказано, що він є громадянином рф. А Сергій Бубка в цих же документах значиться громадянином України.

Наша довідка:

Сергій Бубка (59 років) – видатний український спортсмен, відомий у світі легкоатлет. 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків із жердиною (підкорив із жердиною планку на висоті 6 м 15 см у приміщенні і 6 м 14 см – на стадіоні). Чемпіон Європи та світу, олімпійський чемпіон. З 2005-го по 2022-й очолював Національний олімпійський комітет. У 2001 році Бубка отримав звання Героя України. Був членом Партії регіонів.

Реклама Google

Telegram Channel