Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
От і пригріли ми в «Гранатобузі»... зміїще (Українське «Що? Де? Коли?»)

«Перші дві цифри добутку утворюються від різниці 100 - (5+5), а наступні – при множенні 5 на 5.

Волинь-нова

От і пригріли ми в «Гранатобузі»... зміїще (Українське «Що? Де? Коли?»)

Виявляється, людина, яка 2004 року казала: «Для мене велика радість приїхати до вас в Україну. Тим більше, що народилися ми з нею в один день – 24 серпня. Я відчуваю, що повезу звідси дуже багато. Я погодився написати 5 статей про Україну для міжнародної преси. А в моїй душі Україна вже написала свою книгу», – у дні жорстокого вторгнення росії не на нашому боці...

Але насамперед нагадаємо запитання, яке ми сформулювали, як з’ясувалося, про доволі слизьку, хоч і талановиту, персону.  

«Гранатобуз із секретом» – 21 (2023)

Коли ми дивимося на цифру 2, а говоримо 10? Коли бачимо перед собою годинник і хвилинну стрілку. А на які числа ми дивимося, а уявляємо «5» і «5»? Якщо провести певну «операцію» з числами, на які дивимось, відняти від отриманого 8484, збільшити вдвічі отримане, а потім зменшити його на 642 і накінець розділити на 40, то отримаємо число, яке є символом знаменитого роману. Фото його автора ми і заховали.

Чия світлина знаходиться в гранатобузі?

А «5» і «5» постає перед нашими очима, коли треба усно «95» помножити на «95» (без калькулятора чи множення у стовпчик). Дивіться схему на малюнку, а ми виконуємо всі дії: 95х95=9025; 9025-8484=541; 541х2=1082; 1082-642=440; 440:40 =11.

А який твір у нас по-особливому асоціюється з числом 11? «Одинадцять хвилин» (2003) Пауло Коельйо (на фото) 2004-го він презентував цей свій роман на Львівському книжковому форумі і клявся-божився в любові до України.

Напевне, бразильцю щедро тоді у Львові наливали... Фото із сайту ukr.net.
Напевне, Пауло Коельйо щедро тоді у Львові наливали... Фото із сайту ukr.net.

 Напевне, бразильцю щедро тоді наливали. Бо вже 2014 року Коельйо заявив, що Революція гідності в Україні була державним переворотом, і звинуватив у цьому країни Заходу. А 2022-го письменник назвав у твітері російське вторгнення в Україну «українською кризою» і сказав, що це «зручне виправдання для русофобії». От безсердечний... Його б ще у нашу Бучу в часи окупації – набрався б емоцій, як катувати і вбивати беззахисних людей...

2004-го він презентував цей свій роман на Львівському книжковому форумі і клявся-божився в любові до України. Напевне, бразильцю щедро тоді наливали.

Хто з учасників нашої вікторини вказав правильну відповідь – «Пауло Коельйо», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 21-го туру – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання.

 

 «Гранатобуз із секретом» – 23 (2023)

Сьогодні ми заховали фото зірки – друга України, дружина якого – теж зірка – фігурує у популярному і резонансному українському фільмі. Ця невесела комедія викликає такі асоціації: популярна акторка (не Ада Роговцева), країна (батьківщина зимової гри), інша країна (батьківщина не зимової гри, яка і принесла славу її чоловіку, хоч він ще і супермодель), край (за Карпатами), місто (при в’їзді кожну букву його назви накриває хатинка), озеро (але не Нечимне), яскраве дерево (назва тамтешнього таксі), зріст героя (вищий за Кличків), банки (з медом), пісня «...А та кача дрібно скаче, а та кура-чубатура по садочку ходить та й ходить, курчаток водить та й водить...» (не звучить у фільмі), хоч «червоною стрічкою» крізь усю телекартину лунає посил: «Від кожної тварі – по «піснярі»... І назва стрічки майже як у Шевченка. Але звучить не так гучно. Так-от – головна героїня фільму постійно возить із собою знімок музичної пані, чоловіка якої ви і маєте відгадати.

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 20 липня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також:

= «Головнокомандувач ЗСУ: «путін застосує ядерну зброю? Дітям, які вмирають, байдуже»;

= «А 40-ве освячене у Свято-Миколаївській церкві Луцька авто на фронт – від майстрів із «Житлобуду-2»! (Фоторепортаж)»;

= Чому військовослужбовці з госпіталю звернулися у редакцію «Волині».

Реклама Google

Telegram Channel