Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Карпатський знахар зцілює фронтовиків

Ці помічні мазі пан Ігор спеціально виготовляє для воїнів ЗСУ.

Фото із сайту wz.lviv.ua.

Карпатський знахар зцілює фронтовиків

В основі його саморобних мазей – живиця. За цим прадідівським рецептом лікували солдатів у Першу світову

Пан Ігор надсилає власноруч виготовлені ліки-мазі нашим бійцям безплатно. Каже, що вони добре загоюють рани, проганяють застуди та інші болячки, даючи змогу швидше повернутися у стрій. Чоловік вважає це своїм внеском у майбутню Перемогу.

– Рецепт цієї мазі колись передав мені старий знахар зі села Тухлі, – розповів Ігор Коселович кореспондентові «Високого замку». – Звали його, здається, Петром, але я кликав його не по імені, а так, як у нас заведено, – нанашком, вуйком. У Першу світову його, малого хлопця, брали на гору Маківку, де воювали cічові стрільці, щоб допомагав робити ліки для вояків. Там і навчився цієї справи. Його тато теж був цілителем. Нанашко розповідав мені, а я записав багато рецептів всяких мазей. Але не виготовляв їх, бо у ті часи люди від народних способів лікування все більше почали переходити до аптечних ліків. Зошит із тими записами я закинув на стрих. Минув час, знайшов їх і взявся за справу наших попередників. Дав спробувати виготовлених мазей одному, другому, третьому – допомогло. В однієї жінки з Оряви починалася гангрена, не заживала рана. Лікарі відпустили додому, сказали, що медицина в її випадку безсила, потрібна ампутація. Та жінка скористалася моєю маззю –  і за десять днів її рана загоїлася…

Знахар каже, його саморобні ліки добре діють на гнійні рани, порізи, подряпини, тріщини на руках, ногах, грибкові ураження ніг, виразки і гнійники на шкірі. А ще, за його словами, проганяють нежить, застуду, герпес на губах, ангіну, грип, запалення легень, невралгію, біль у суглобах, відновлюють пошкоджені тканини тіла, дезінфікують рани, пригнічують бактерії і віруси.

Серед інших допомагають ці мазі нашим воїнам на передовій. Карпатські презенти перевищили всі їхні сподівання. Задоволені хлопці через сільраду надіслали карпатському добродійникові грамоту-подяку.

Один із бійців з позивним Джон Картер розповів:

– Можу вас запевнити: у цих мазях – жива сила природи, яка ставить поранених побратимів на ноги. Я переправляв їх у госпіталі Дніпра, Запоріжжя, Кропивницького, Києва, а також у бойові групи «на передок» – всюди ними задоволені. Мазь живична швидко затягує рани. Окопна мазь більше допомагає хворим суглобам, знімає біль і прискорює лікування у випадках переломів. А ялицева олія від пана Ігоря дуже допомагає від застудних захворювань.

Запитуємо у травознавця, з чого саме готує свої «живі ліки». Відповідь була дещо несподіваною:

– Мазі (вони мають приємний «кульбабовий» колір) виготовляю на основі живиці, смол хвойних дерев, а також продуктів бджільництва. Сировину іду збирати рано-вранці, а повертаюся пізно ввечері. Про решту натуральних складників, перепрошую, не скажу. Свої знання і силу кожний знахар передає лише знахареві. Так само, як будь-який майстер-будівельник секрети відкриває лише послідовникам. І я не розголошуватиму свій секрет, бо це було б рівноцінно передачі пароля до свого акаунту у соцмережах…

Пан Ігор виготовляє і безплатно передає на фронт свої помічні мазі. Щотижня надсилає їх у пляшечках до двох літрів. Чергову свою посилку відправить у найближчий четвер.

Іван ФАРІОН, wz.lviv.ua.

Читайте також:

= «Донором став чоловік із сусіднього села: на Волині знову провели пересадку серця»;

= «На заході України виявили австралійського павука: чи небезпечний він»;

= «Мама малюка з Рівного, який став донором для трьох дітей, розповіла, як усе було».

Реклама Google

Telegram Channel