Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Воїн, який на фронті втратив ноги, 4 місяці вчився, щоб вперше в житті затанцювати (Вражаюче відео)

Олександр Будько (на фото), який до того ніколи не танцював, 4 місяці тренувався виконувати під музику рухи на протезах

Фото – Instagram Alexei Ratmansky.

Воїн, який на фронті втратив ноги, 4 місяці вчився, щоб вперше в житті затанцювати (Вражаюче відео)

26-річний Олександр Будько з Рівного до війни навчався на графічного дизайнера і працював баристою в Києві. Після повномасштабного вторгнення росії вирішив іти на фронт

Під час визволення Харківщини Олександр втратив обидві ноги. А нещодавно Олександр виступив у театрі в Каліфорнії.

Відомо, що Герой вирушив до США на протезування після лікування в Україні.

Боєць із позивним Терен вийшов на сцену наприкінці останньої постановки «Жизель» у Каліфорнійському театрі (Олександр Будько, який до того ніколи не танцював, тренувався 4 місяці виконувати рухи на протезах). Боєць станцював з артистами балету The United Ukrainian Ballet, який створений у Нідерландах з танцівників-біженців з України. У фіналі постановки його підняли на руки. Після цього всі актори, тримаючи в руках великі синьо-жовті прапори, заспівали Гімн України.

«Наші «крила» (ноги/руки) відростають – і ми летимо знову… до нових висот».
«Наші «крила» (ноги/руки) відростають – і ми летимо знову… до нових висот».

 У залі за дійством спостерігали три тисячі глядачів. Усі вони гучними оплесками, а багато хто і сльозами зустрічали Героя України на сцені театру.
«Важко стримати сльози. Потім ми всі співали Гімн. Гроші від продажу квитків будуть спрямовані на гуманітарну допомогу Україні», – поділився враженнями від побаченого американський соліст балету Олексій Ратманський.

У листі до самого себе боєць зазначив: упевнився, що людина не має меж. Він довів, що кров, якою зросив землю, дала йому крила.
«Я тут, бо хочу танцювати, хочу «літати». Показати, що з втратою будь-чого ви знаходите щось інше, набуваєте нові сенси та місії. Мені здається, знайшов один із них, саме тому я тут, готуюся і репетирую для виходу на велику сцену в той час, поки мою країну щодня бомбить росія, гинуть і калічаться невинні люди, діти, які теж будуть в пошуку нових сенсів. Ми тут, щоб засвідчити собою наслідки російської агресії, щоб цивілізований світ бачив, що все це не лише в інтернеті, це наша реальність. Та попри все я, ми (!) не здаємося. Наші «крила» (ноги/руки) відростають – і ми летимо знову… до нових висот», – написав воїн.

У The United Ukrainian Ballet зазначили, що вистава зібрала повний аншлаг – 3000 глядачів. Артистам вдалося зібрати кошти на гуманітарну допомогу Україні. 

Василь КІТ.

Читайте також:

= «Волинський храм вбрався в небесні куполи і возніс у вічність Хрести Віри, Надії і Любові»;

= «Влучила блискавка: вчора вогонь наробив збитків на Волині»;

= «Яка картопля? В Іванівці вирощували плантацію маку!».

Реклама Google

Telegram Channel