Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
5 предметів, які ніколи  не можна піднімати з землі, бо заберете чужі біди

Якщо це не ваше, не чіпайте – будете здоровші!

Фотокол із сайту volyn.com.ua.

5 предметів, які ніколи не можна піднімати з землі, бо заберете чужі біди

Мало хто з людей не стикався з ситуацією, коли, прогулюючись, випадково натрапляєш на цікаві предмети. Це можуть бути звичайні речі – фотографії або ключі, а також всякі незвичайні штуковини. Проте знайте: брати в руки із землі або трави можна далеко не всі речі, бо деякі з них заговорені на вроки

Буває так, що ваша знахідка – результат неуважності іншої людини. Вона просто в поспіху впустила потрібну річ із кишені або сумки, не помітивши цього. Але іноді предмет, що лежить на асфальті або в траві, – заговорений на пристріт (вроки). Маги і чаклуни таким чином «знімають» його з людини, переводячи на предмет. І той, хто його бере в руки, цей пристріт забирає собі.

Для того, щоб уберегти своє здоров’я і щастя, не піднімайте:

  • ключі – відкривають портал з негативною енергетикою і пускають її у ваше життя;
  • гроші – обрізають для вас шляхи до фінансового благополуччя;
  • релігійну атрибутику – накликає на вас біди і хвороби, тому що предмет охороняє тільки свого господаря, а для іншої людини працює навпаки;
  • дзеркало – відображає все погане, що є у вашому житті, і примножує його;
  • фотографії – переносять на вас негатив, який призначений людині на фото.

Також езотерики не рекомендують піднімати будь-які порожні предмети – коробки, глечики, чашки. Якщо ви не дослухаєтеся поради, ваше життя буде таким же порожнім, нецікавим і нудним.

Крім заборони на дотик до купюр, багато чаклунів не радять брати в руки і монетки. По-перше, дрібні гроші символізують дрібні неприємності, сльози і сварки. Піднімаючи їх, ви притягуєте до себе ситуації, які призводять до подібних наслідків. По-друге, дуже часто дрібниці заговорюють, знімаючи пристріт, а потім розкидають на вулиці. Саме тому брати в руки монетки не варто, інакше можна стати жертвою чорної магії.  

 Що таке пристріт?

При́стріт – хвороба, викликана чиїмсь злим поглядом (рідше словами чи діями). Інші назви – вро́ки, навро́ки, призі́р, прозі́р, зурочення, зочення. Слово «пристріт» утворене від сполучення «при стріті» – первісно так називали негативний вплив від зустрічі з недоброю людиною. Пристріт, заподіяний поглядом, називався «зоченням» (від «око») – людину «зочували» недобрими очима. Того ж походження і семантики слова «призір» і «прозір» (від «зріти», «зір»). Спричинений злими словами – «зуроченням», «вроками» (від «ректи»). Хвороба від зустрічі з недоброю людиною називалася «перестріт», також так звали і саму нещасливу зустріч.

Езотерики не рекомендують піднімати будь-які порожні предмети – коробки, глечики, чашки. Якщо ви не послухаєтеся поради, ваше життя буде таким же порожнім, нецікавим і нудним.

Зі словом «вроки» пов’язаний і прислівник «нівроку» – первісно він означав «аби не наврочити», «не на вроки». Пристріт слід відрізняти від причини – хвороби, наведеної чарами, чаклунством.

Як знімають вроки

Згідно з давніми повір’ями предків, зняти пристріт можна кількома способами. Найпростіший – тричі вмитися і провести при цьому мокрими руками по голові, щоб змити всю негативну енергію.

Щоб захиститися від пристріту, люди носять на зап’ясті червону нитку або прикріплюють на виворітний бік одягу шпильку. Ще багато хто вірить, що від пристріту може захистити натільний хрест і молитви, а хтось біжить одразу до цілителів.

Читайте також:

= «У Луцьку вночі сталася п'яна різанина»;

= «Психолог з Рівного втік у Польщу і заявив, що Україна вже знищена»;

= «Білорусам заборонили збирати ягоди і гриби в лісах, що межують з Волинню та Рівненщиною».

Реклама Google

Telegram Channel