Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Слуга народу» виключила з партії нардепку, яка прямо зі стін парламенту допомагала ухилянтам тікати

«Нардепка вагітна та має народжувати за два тижні».

Фото із сайту umoloda.kyiv.ua.

«Слуга народу» виключила з партії нардепку, яка прямо зі стін парламенту допомагала ухилянтам тікати

Детективи НАБУ схопили на гарячому помічника народного депутата від партії «Слуга народу» Людмили Марченко (на фото) під час отримання неправомірної вигоди у 3500 доларів. Хабар помічник узяв за оформлення чоловікові дозволу на перетин державного кордону як волонтеру за системою «Шлях»  

Вирішується питання висунення підозри та затримання і самої «слуги народу» Людмили Марченко, у неї вдома на Тернопільщині провели обшук. Проте, як відомо, закон про зняття депутатської недоторканості прийнятий з обмеженнями, і навіть за наявності доказів проти народного депутата слідчі змушені чекати на спеціальний дозвіл від вищого керівництва. На час здачі газети до друку інформації про висунення підозри Людмилі Марченко не було.

Експарламентар Ігор Мосійчук сумнівається, що це станеться, адже «нардепка вагітна та має народжувати за два тижні».

Як пише НАБУ, наразі «перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину». «За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону», – уточнили детективи НАБУ.

Коментар

Юрій БУТУСОВ, журналіст, головний редактор видання «Цензор.НЕТ»:

«Будемо чекати на найближче судове засідання, і будемо чекати на реакцію влади, Президента, керівництва фракції та партії «Слуга народу», санкцію Генерального прокурора на затримання Марченко. Влада має сказати своє слово, адже використовувати повноваження «слуг народу» для ухиляння від мобілізації – це особливо цинічний злочин, який має отримати і моральний осуд».

P.S. Підозрювану в зловживанні впливом народну депутатку з Людмилу Марченко виключили з партії «Слуга народу». У парламентській фракції «Слуга народу» запевняють, що нардепці Людмилі Марченко загрожує виключення з фракції у випадку, якщо правоохоронці доведуть її провину у зловживанні впливом.

Василь КІТ.

Читайте також:

= «У волинянки в один день зацвіло... 25 кактусів!»;

= «Волинянин отримав опіки голови: учора в області сталося чотири пожежі»;

= «Донором став чоловік із сусіднього села: на Волині знову провели пересадку серця».

Реклама Google

Telegram Channel