Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Відгадайте, що заховали волинські журналісти (Інтелектуальна вікторина)

Одна з візитівок Копенгагена – бронзова статуя Русалоньки, встановлена 1913 року на честь героїні однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена. Її «зріст» – 125 см, вага – 175 кг.

Фото із сайту pixabay.com.

Відгадайте, що заховали волинські журналісти (Інтелектуальна вікторина)

Принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (з початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз). Спробуйте віднайти і ви!

«Не «шо», не «га», а «місто роверів», одначе, – сюди всі їдуть, щоб Русалоньку побачить...

Після цих слів, переконаний, перед очима бувалих у бувальцях учасників нашого конкурсу і постане красива, ніби в казці, столиця, а разом із нею пароль, якого не змогли розшифрувати. Але ж ви не у початковій школі, а знавці-хакери – як-не-як?! :)

Але насамперед ще раз нагадаємо запитання, яке для більшості з наших учасників стало нездоланним бар’єром. Звісно, не для всіх.

«Гранатобуз із секретом» – 25 (2023)

Цього разу пропоную вам стати хакерами і відгадати пароль до однієї електронної пошти. Складається він із 14 символів – 10 букв і 4 цифри, які в сумі дають також число 10. Але розміщені вони так, що після букв першою у паролі стоїть цифра, яка означає різницю найбільшого і найменшого числа (відповідно: найбільше число – друге, найменше – третє у коді). А 10 букв, з яких і розпочинається пароль, – це відоме на увесь світ місто. Його утворюють такі 4 складові, хоч для «запудрення мізків» ми вам оголосимо аж 6, щоб дещо зайве ви відкинули: 1) вимова «18»; 2) «Які матка й татко, таке й дитятко»; 3) не «шо»; 4) знамените на увесь світ і відоме всім з дитинства чарівне «огниво»; 5) скорочена назва одиниці площі; 6) працівник, пов’язаний із спецлінією. Назвіть пароль, який ми заховали у гранатобузі?

Коротка розшифровка відповіді: 1) «18» = «Н» (18-а буква алфавіту) = вимовляється: «Ен»; 2) «гени», «ген»; 3) «га»; 4) «огниво» = «кресало» (однойменна казка Ганса Крістіана Андерсена); 5) гектар = га; 6) служба «102» = «коп». Слово: «Копенгаген». Цифри: 3421. Увесь код: «Копенгаген3412».

Копенгаген (з данської – «Гавань торговців») – столиця Данії, розташована на островах Зеландія і Амагер. Перші згадки про місто датовані 1043-м роком. Нині Копенгаген називають «містом велосипедів».

Хто з учасників нашої вікторини виявився справжнім хакером і вказав правильну відповідь, а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 25 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання.   

 

 «Гранатобуз із секретом» – 27 (2023)

Давно у нас з вами не було математичних задач. Заповнюємо цю прогалину.   Отож: «Є три числа: а, в і с. При цьому а більше за с на 8, але менше за в на 10%. Натомість в більше за с на 30%». Якщо найменше з цих чисел збільшити у 31 раз, а тоді ще до отриманого додати 580, то вийдемо на твір, який приніс світове визнання людині, фото якої ми сьогодні й заховали.

Чия світлина знаходиться у гранатобузі?        

Відповідь треба надіслати до 17 серпня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Скільки може перебувати у відкритому космосі людина без скафандра?».

Реклама Google

Telegram Channel