Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
На Хмельниччині 14-річну дівчинку покусала... мавпа

Директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін піднімається по драбині, щоб дати примату седативні (снодійні) препарати.

Фото – «Суспільне Хмельницький».

На Хмельниччині 14-річну дівчинку покусала... мавпа

Дитина проходить терапію проти сказу, а примат продовжує бігати селом, бо його не можуть упіймати

Жителька села Карпівці, що у Хмельницькій області, Лариса Слєпчик розповідає, що вона разом із донькою була на городі, коли до них підбігла мавпа.

«Мала поряд із нею стояла і щось рукою провела, а тварина на неї вискочила, вчепилася передніми лапами за руку і зубами за пальці. Відірвала кусок м’яса з руки, і ще в одному місці дуже прокусила руку», – розповідає жінка.

Лариса каже, що тиждень тому мешканці села чули крик якоїсь тварини, але подумала, що то кіт.

Макака на прізвисько Гарік жила на вулиці у клітці,  яку сама легко відчинила  і накивала п’ятами.
Макака на прізвисько Гарік жила на вулиці у клітці, яку сама легко відчинила і накивала п’ятами.

 «Мама приходить з городу і каже: «Ларисо, то не кіт, а мавпа, і вона побігла до сусідів. Ми вийшли подивитися: дійсно – мавпа. Вона звідти, від сусідів, прибігла до нас. І це вже ми всі стояли, коли вона доньку так хапнула за руку», – каже Лариса Слєпчик.

Увечері того ж дня тварину на власному подвір’ї побачив й інший мешканець Карпівців – Володимир Федорук.

«По селу бігає вже кілька днів. У мене за хатою шовковиця, то мавпа ті ягоди їсть. Приїхали хлопці, хотіли упіймати, вона налякалася і вискочила на хату. От вже цілу ніч тут, на хаті, бігає туди-сюди й не можуть її зловити ніяк», – розповідає чоловік.

Приїхали хлопці, хотіли упіймати, вона налякалася і вискочила на хату. От вже цілу ніч тут, на хаті, бігає туди-сюди й не можуть її зловити ніяк...

Власник тварини також знайшовся. Ним виявився переселенець із Харкова Сергій. Він каже, що коли виїжджав з-під обстрілів, знайомі віддали йому мавпу і просили тримати у себе, поки не повернуться. Проте господарі так і не приїхали, вони перебувають в Іспанії.

Зелена мавпа на прізвисько Гарік жила на вулиці у клітці. Тварина сама відчинила вольєр і втекла.

Про те, що селом бігає мавпа, місцеві повідомили директора реабілітаційного центру для диких тварин Сергія Пальохіна. Він намагався упіймати тварину сачком, але не вдалося. Потім примату дали седативні препарати (снодійні), однак вони не подіяли.

Мавпа і далі бігає вулицями. Староста села Карпівці Людмила Чобан звернулася до Державної служби з надзвичайних ситуацій із проханням допомогти впіймати тварину...

Тим часом покусану дитину відпустили з дитячої лікарні додому. Завідувач травматологічного пункту Віталій Одарчук каже: поверхневі рани, а вони були в ділянці кисті, пальців, долонної поверхні – не зашивали. «На цей час стан дитини стабільний, проте за твариною неможливий санітарно-технічний нагляд, тому дитина підлягає екстреній вакцинації проти сказу», – наголошує медик.

P.S. Жителям села Карпівці, які кілька тижнів потерпали від зеленого макаки, нарешті вдалося впіймати тварину хитрістю: жінка заманила її до себе у будинок і зачинила. У мавпи взяли аналізи на сказ, вона перебуває на карантині.

Джерело: life.pravda.com.ua.

Реклама Google

Telegram Channel