Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Так любив, що... задушив

Щоб припинити біль коханої, готовий був сидіти довічно...

Фото із сайту ввc.com.

Так любив, що... задушив

Чому суд Кіпру випустив з-під варти британського громадянина Девіда Хантера, який у 2021 році допоміг своїй важкохворій 74-літній дружині Дженіс скоїти самогубство?

76-річного колишнього шахтаря звільнили після 19 місяців, які він провів у сізо.

Хантер сказав на суді, що його дружина «плакала і благала», щоб він позбавив її життя, тому що вона тяжко страждала від раку крові.

Якби Хантера визнали винним у навмисному вбивстві, то він отримав би довічне ув’язнення, але його визнали винним у ненавмисному вбивстві і відпустили. Хантер каже, що «ніколи за мільйон літ не задушив би свою дружину, з якою прожив 52 роки, якби вона не попросила його про це». На суді він показав, як тримав руками рот і ніс своєї дружини, сказав, що зрештою вирішив виконати її прохання після того, як у неї сталася «істерика», – і задушив її. Після цього він намагався вбити себе, випивши велику дозу пігулок, але його врятували медики, які вчасно приїхали.

Виносячи вирок Хантеру, суддя Міхаліс Друссіотіс заявив: «Перед нами унікальний випадок, коли життя забрали через почуття любові з метою звільнити людину від страждань, яких їй завдавала хвороба».

Якби Хантера визнали винним у навмисному вбивстві, то він отримав би довічне ув’язнення, але його визнали винним у ненавмисному вбивстві і відпустили.

Хантер поки що не повернеться до Великої Британії і залишиться на Кіпрі, де має хатину в селі, щоб можна було відвідувати могилу дружини.

Читайте також: «Прем’єр-міністр Канади розлучається з дружиною після 18 років шлюбу».

Адвокат Майкл Полак, який захищав Хантера, сказав, що вирок не був простим, «з огляду на те, що таку справу ніколи раніше не розглядали у судах Кіпру». За його словами, звільнення його клієнта – то було «все, на що ми сподівалися». «Коли хтось просить вас убити його, тому що відчуває сильний біль, ухвалити таке рішення, мабуть, надзвичайно важко. Ми всі сподіваємося, що нам ніколи в житті не доведеться приймати таких рішень», – резюмував адвокат.

«Я б ніколи за мільйон літ не задушив би свою дружину, з якою прожив 52 роки, якби вона сама  не попросила про це...».
«Я б ніколи за мільйон літ не задушив би свою дружину, з якою прожив 52 роки, якби вона сама не попросила про це...». 
Під час весілля вони пообіцяли одне одному, що будуть разом в біді і радості.
Під час весілля вони пообіцяли одне одному, що будуть разом в біді і радості. 
Telegram Channel