Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
«Не говорив до 6 років...»

Влад Сенцов обрав творчу професію, як і його знаменитий тато.

Фото із сайту rbc.ua.

«Не говорив до 6 років...»

Олег Сенцов, режисер і колишній в’язень кремля, який зараз боронить Україну в лавах ЗСУ, повідомив, що його 19-літній син Влад (обоє на фото) вступив на бюджет до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого

Хлопець навчатиметься на художника театру ляльок. Також Олег розповів про важкий шлях сина, якому у три роки поставили діагноз аутизм. 

«Важко прийняти, що твоя дитина не така, як інші, але ще важче боротися з хворобою, від якої нема ліків. Влад не розмовляв до шести років, не вмів гратись іграшками, а просто кидав їх та ходив безцільно по колу. Ми теж ходили по безкінечному колу лікарів, пробуючи усі методики, які тільки існували, – відверто розповів Олег. 

Важко прийняти, що твоя дитина не така, як інші, але ще важче боротися з хворобою, від якої нема ліків.

– Влада вигнали з двох звичайних дитсадків, і він опинився в спеціалізованому, – продовжує Олег. – Його вдалося стабілізувати. Він заговорив, мало та погано, але заговорив. Почалися щоденні заняття, переважно вдома, де годинами йому доводилося втовкмачувати елементарні знання. Потім була спецшкола, він пішов на рік пізніше, тому що затримка розвитку була очевидна. Школа дала більше, ніж лікарні, і ми поступово зменшували прийом ліків. Влад став кращим учнем, почав ходити в театральний гурток, який було сформовано для таких особливих діток. Але навіть у спецшколі існує булінг, і я ніколи не забуду той ранок, коли Влад сказав, що не хоче йти туди, бо інші хлопці називають його дурачком.

«А потім настав 2014-й, окупація Криму і тюрма. Нас розлучили на п’ять років, і Влад виріс без мене, – з болем згадує Олег Сенцов. – Після мого звільнення забрати його в Київ було справою нелегкою, але нам вдалося. Тут він пішов у звичайну школу, де йому не робили поблажок, тому знову було важко. Він майже не знав української, але вивчив її та вирішив вступати на спеціальність художник театру ляльок». З самого дитинства Влад любив дві речі: казки й малювати. Йому 19 років і він любить те саме, тому що досі живе, як дитина. Можливо, він залишиться таким назавжди, але головне - щоб він залишався такою ж світлою дитиною.

Сьогодні стало відомо, що Влад зумів вступити до університету Карпенка-Карого на бюджет. Син із такої нагоди смажить вдома биточки», – похвалився успіхами своєї дитини батько і воїн Олег Сенцов.

Олег поділився світлиною, як із нагоди вступу його син смажить удома биточки.
Олег поділився світлиною, як із нагоди вступу його син смажить удома биточки.
Telegram Channel