Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Суд відсторонив від роботи... 96-літню суддю

Найстарша федеральна суддя США Полін Ньюман здаватися не збирається!

Фото – Bill O’Leary/The Washington Post via AP.

Суд відсторонив від роботи... 96-літню суддю

Пані із цим рішенням категорично не згодна

Апеляційний суд у Вашингтоні відсторонив від виконання професійних обов’язків суддю Полін Ньюман, якій 96 літ, – через дуже поважний вік її визнали непридатною до роботи.

Як зазначає «Українська правда. Життя», рада суддів одноголосно заявила, що жінка не співпрацювала з розслідуванням щодо її «розумової компетентності», тому не зможе розглядати нові справи щонайменше рік – поки не пройде медичне обстеження. «Ньюман демонструвала когнітивні та фізичні порушення», – заявив головний суддя процесу. За словами його колег, вона є непридатною до роботи через «втрату пам'яті, плутанину, параною та гнівні вигуки».

«Ми чітко усвідомлюємо, що це не найкраще завершення кар’єри легендарної судді Ньюман, однак вона більше не здатна виконувати обов’язки за своєю посадою», – додали в суддівській раді.

Щоправда, сама жінка це заперечила. Посилаючись на висновки двох лікарів, вона подала позов до окремого суду Вашингтона, вимагаючи перенести або припинити розслідування.

Зазначається, що Полін Ньюман обійняла посаду федеральної судді у 1984 році, коли президентом США був Рональд Рейган. Жінка є експерткою в галузі інтелектуальної власності, а також найстаршим чинним федеральним суддею США.

Анастасія ПОЯ.

Реклама Google

Telegram Channel