Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Який ти воїн? Куди ти йдеш?»

«Зараз, коли ми бачимось, виходить до мене справжній чоловік – мій син», – гордиться зірковий виконавець.

Фото з особистого архіву Валерія ХАРЧИШИНА.

«Який ти воїн? Куди ти йдеш?»

Син фронтмена українського рок-гурту «Друга ріка» Валерія Харчишина Дмитро добровільно записався в Сили оборони у перший же день війни, випередивши батька (обоє на фото)

Причому колишній студент філософського факультету ніколи не тримав у руках зброї і був пацифістом. Проте повномасштабне вторгнення росії докорінно змінило його світогляд. Про це Валерій Харчишин розповів в одному з останніх інтервʼю.

Як стало відомо раніше, Дмитро Харчишин у свої 25 років ні на мить не роздумував над тим, чи стати на захист країни. Першого ж дня повномасштабної війни він, обманувши батька, записався до ТрО та поставив рідних перед фактом. «Він каже мені: «Я хочу, щоб ти залишився з малими, щоб ти про них подбав, а я піду». Він їхав з Юлею (перша дружина співака. – Ред.), з дітьми в машині. У Житомирі вийшов і записався. Ввечері в нього вже був автомат Калашникова», – пригадав музикант.

Першого ж дня повномасштабної війни, обманувши батька, Дмитро Харчишин записався до ТрО та поставив рідних перед фактом.

Здивований Харчишин, «здуру», почав показувати синові, як розбирати зброю, бо знав, що він ніколи навіть іграшкові пістолети не тримав у руках. «Він взагалі проти зброї. Він агностик, пацифіст, філософ. Ще й в окулярах. Я просто думав: «Який ти воїн? Куди ти йдеш?». Він взагалі був проти війни. Не бавився іграшковою зброєю. Зараз, коли ми бачимося, виходить до мене чоловік. Він – чоловік, а я – цивільний», – поділився думками виконавець.

Справа в тому, що фронтмен рок-гурту «Друга ріка» не збирався відпускати сина на фронт. У день вторгнення вони вирішили, що служити вирушить один із них, але Валерій тоді знав: спадкоємець воювати не буде, це надто небезпечно. Втім, Дмитро виявився швидшим.

Наразі Дмитро Харчишин служить у північних регіонах України. Через те, що він вже довго перебуває у відносно спокійному місці, у батька з сином навіть виник конфлікт.

«Він не в гарячій точці, і це не тому, що тато комусь зателефонував. Хоч у нього виникала така думка. Було таке, коли його перевели в тил, як він сказав «штабним щуром». Він подзвонив мені із наїздом: «Це ти зробив?». Я пояснив, що не знаю ні його побратимів, ні керівництва. Мабуть, командуванню видніше чому. Він зараз на Півночі, там спокійно поки що», – розповів рокер.

Як відомо, у лідера «Другої ріки» є троє дітей. Середній син виконавця невиліковно хворий, про що він уперше розповів на шоу екстрасенсів.

Реклама Google

Telegram Channel