Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Директорку призначили ще за часів Брежнєва»

Що в тому поганого, що заслужений працівник освіти України Світлана Коротка змушувала носити шкільний одяг?

Фото із сайту 27.zosh.zt.ua.

«Директорку призначили ще за часів Брежнєва»

У ліцеї №27 міста Житомира спалахнув скандал: керівниця цього освітнього закладу змушувала учнів носити шкільну форму. Причому адміністрація школи жорстко перевіряла, щоб усі дотримувалися цієї вимоги

Коли мер міста Сергій Сухомлин дізнався про цей факт, то заявив, що його можна трактувати як булінг. Міський департамент освіти вже розслідує інцидент.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов уточнив, що директорка ліцею №27  Світлана Коротка працює на посаді понад 40 років. «Тобто людина була призначена на посаду ще за часів Брежнєва! Тому нічого дивного. Місто Житомир дуже відзначилось тим, що за часів пандемії посадовці місцевих органів влади скасували проведення конкурсу на посаду директорів і призначали на посади керівників навчальних закладів тих, кого вважали зручними директорами. Мабуть, це стосується і призначення керівниці цього закладу освіти», – заявив Горбачов.

За його словами, під час воєнного стану конкурси на посади проводити не обов’язково, але вони не заборонені. «Якщо Житомирська міська рада та департамент освіти хочуть подбати про нормальне управління закладами освіти, то вони мають провести конкурси і створити конкурентне та змагальне середовище для відбору людей на ці посади», – вважає омбудсмен.

До речі, представниця «Правозахисної громадської спілки «Освіту – в законне русло» Наталія Слободянюк каже, що у половини житомирських ліцеїв директори – люди пенсійного віку, зокрема, й директорка ліцею №27. У свою чергу міський голова Сергій Сухомлин запевняє, що конкурси на посади директорів ліцеїв у місті не проводять, бо… нема охочих брати в них участь.

Хоча на сайті ліцею №27 Житомира зазначено, що Світлана Коротка – вчитель зарубіжної літератури вищої категорії, вчитель-методист, заслужений працівник освіти України, номінована у книгах «Відомі педагоги Житомирщини», «Флагман сучасної освіти України», неодноразово нагороджувалась грамотами Міністерства освіти і науки України...

До речі

Замкнене коло?

Експерт із питань організації та розвитку шкільної освіти Сергій Дятленко нагадує, що в Україні шкільну форму офіційно скасували у 2019 році

На сьогодні головна умова – належний зовнішній вигляд та відповідність одягу порі року. Якщо у школі хочуть запровадити форму, рішення мають погодити з батьками учнів.

P.S. А ви як вважаєте: треба носити шкільну форму в навчальному закладі чи це не обов’язково? Поділіться з нами своїми міркуваннями. Надсилайте їх на адресу: [email protected] або: «Цікава газета на вихідні», 43016, вул. Ковельська, 2, м. Луцьк, Волинська обл.

 

Читайте також: Знайшов кохання в об’єктиві: історія на вечір.

Реклама Google
 

Telegram Channel