Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Баночка вишневого компота – і не смішно шо-то...» (Що заховали журналісти на Волині?)

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Фото з архіву volyn.com.ua.

«Баночка вишневого компота – і не смішно шо-то...» (Що заховали журналісти на Волині?)

Чули цю пісню Вельбоя (Wellboy)? «Вишні, вишні, ну як так вийшло...»

 І як мені було приємно, що ці плоди ви розпізнали у завданні. Звісно, не з пісні Вельбоя (справжнє прізвище співака – Антон Олександрович Вельбой). Бо її через кілька років забудуть.

А ось «Ой у вишневому саду...»  буде звучати вічно. Доки житимуть українці на планеті Земля.             

            

За умовами конкурсу спочатку нагадаємо запитання, відповідь на яке оголошуємо нині. Отож:

«Гранатобуз із секретом» – 32 (2023)

З набору цих 38 букв складіть слова, а слова – у запитання з відомого твору, в якому згадуються класні рослини, плоди яких ми і заховали. Отож: /о /з /о /о /к /е /л /п /т /р /н /а /у /с /с /а /а /р /а /н /ч /б /х /а /е /и /л /и /т /о /н /ь /о /з /а /м /ч /ь /?

Що за плоди знаходяться у гранатобузі?

У цьому наборі букв більшість із вас розпізнали запитання: «Чому розплетена коса, а на очах бринить сльоза?» – і вийшла на плоди – «вишні». Але більшість –  не означає всі. Тому хто з учасників нашої вікторини вказав правильну відповідь у 32-му турі – «Вишні» – і яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 32 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

А нам час оголошувати нове завдання. Поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 34 (2023)

Сьогодні ми заховали злу «тварину», яка подружила двох людей. І вони реалізували омріяне: виконали «місію кульбабки», «утворили вітер» на особливому мурі, «підкорили трикутник», «упіймали зорі», поцілували найкрасивішу дівчину у світі... Повний список викрутасів оголошено у фільмі, головних акторів якого можна упізнати, поєднавши чоловіка і бульбу, святого Миколая і Карлсона. Одразу скажемо: це не кіт, хоч коти тут теж причетні до створення однієї класної штуки. Вкажете, якої саме, – матимете додатковий «+» до залікового балу.

Що за тварина знаходиться у гранатобузі?  

Відповідь треба надіслати до 5 жовтня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: «Чоловік за 3000 гривень хотів продати... реактивну протитанкову гранату».

Реклама Google

Telegram Channel