Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Німеччині будують «Піраміду часу», яку мають завершити до… 3183 року!

Автор такої скульптури – художник Манфред Лабер.

Фото із сайту wemding.de.

У Німеччині будують «Піраміду часу», яку мають завершити до… 3183 року!

Це – скульптура із бетонних блоків

Ідея належить художнику Манфреду Лаберу, який помер у 2018 році. Він запропонував проєкт «Піраміда часу» у 1993-му, щоб відзначити 1200-ліття свого міста Вемдінга.

14 вересня сотні містян прийшли до «Піраміди часу», щоб подивитись на встановлення четвертого блока. Їх встановлюють раз на 10 років, і залишилось ще 116. Тому «Піраміду часу» завершать тільки у наступному тисячолітті, повідомляє «Українська правда. Життя».

Перший блок «Піраміди часу» заклали у 1993 році. У 2003-му Манфред Лабер разом із міською владою заснував Фонд Піраміди часу Вемдінга, щоб роботи над проєктом тривали й після його смерті.

Спочатку реакція на «Піраміду часу» в місті була неоднозначною. Багатьом не подобалось, що скульп­тура бетонна, але потім за будівництвом почало спостерігати не одне покоління жителів міста. Саме цю плинність і символізує витвір мистецтва Лабера. Тепер його «Піраміда часу» нагадуватиме людям, що кожне покоління має «обов’язок перед нащадками», сказав член фонду і давній знайомий митця Клаус Шлехт.

Читайте також: Після надводного в ЗСУ з’явиться і наземний безпілотник.

Реклама Google

Telegram Channel