Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Смачно та збалансовано: чим наповнити ланчбокс

Складаючи ланчбокс, беріть до уваги смакові вподобання дитини, тоді все буде з’їдатись.

Фото із сайту ukr.net.

Смачно та збалансовано: чим наповнити ланчбокс

Навчальний процес набирає обертів, наші школярики все частіше обідають поза домом, а їдальні, на жаль, функціонують не скрізь, та й іноді дітям не смакує або ж не всім по кишені... Відтак постає питання: що дати дитині на перекус? Адже при одноманітному, нерегулярному або незбалансованому харчуванні організм не отримує достатньої кількості необхідних поживних речовин. Альтернативою звичним бутербродам можуть стати смачні поєднання, які містять увесь комплекс поживних елементів. Щоб це було зручно й естетично, доцільно формувати обіди у ланчбокси. А для економії часу – обирати прості у приготуванні інгредієнти

Бургер з яловичою котлетою

Інгредієнти: яловича котлета (можна придбати готові або ж приготувати за улюбленим рецептом), булочка для бургера (з кунжутом або цільнозернова), помідор, червона цибуля, листя салату, скибка сиру чедер, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. майонезу (або несолодкого йогурту), 1 ч. л. кетчупу, олія для смаження.

Приготування. Розрізаємо булочку навпіл, обсмажуємо на розігрітій сковорідці до золотавої скоринки. Обсмажуємо котлету з обох сторін по 3–4 хвилини на сковорідці з мінімальною кількістю масла чи олії. Наприкінці викладаємо на котлету скибку сиру, аби він розплавився. На нижню частину булочки кладемо гірчицю, котлету з сиром та нарізані кільця цибулі. Додаємо кружальця помідорів та листя салату. Викладаємо соус із майонезу та кетчупу, накриваємо другою половинкою булочки.

Кебаб у лаваші

Інгредієнти: кебаб, 2 тонкі лаваші, помідори чері, половинка солодкого перцю, 1 огірок, листя салату, 2 ст. л. густого грецького йогурту, 1 ч. л. гірчиці, кінза, олія чи масло для смаження.

Приготування. Змішуємо гірчицю, грецький йогурт та дрібно нарізану кінзу. Готовим соусом змащуємо кожен лаваш. Миємо помідор, огірок, болгарський перець та листя салату. Нарізаємо огірок кружальцями, томати ділимо на четвертинки, перець ріжемо соломкою. Викладаємо на лаваш обсмажений кебаб, листя салату, овочі. Згортаємо все в акуратний рулет. Розрізаємо кожен рулет на дві частини, які з легкістю помістяться у ланчбокс.
Сирна запіканка 

Інгредієнти: 500 г кисломолочного сиру, 4–5 яєць, 1–2 банани (дуже стиглі або перезрілі), ванільний цукор, 2 яблука (або ягоди), кориця.
Приготування. Сир, яйця та банан перебити блендером. Яблуко порізати кубиками і додати в масу. Всипати ваніль і корицю. Найкраще запікати в глибокій формі за температури 180 градусів. Замість яблук можна використовувати ягоди, груші, родзинки чи інші сухофрукти.

Сендвіч із курячою пастормою

Інгредієнти: для пасторми – 250 г курячого філе, суміш улюблених спецій, 1–2 зубчики часнику, олія; додатково – цільнозерновий хліб, помідор, крем-сир, зелень.

Приготування. Замаринуйте філе в суміші спецій, часнику, олії та залиште мінімум на годину, а краще – на ніч. Розігрійте духовку до 250 градусів. Філе покладіть на пергамент. Поставте в духовку рівно на 12 хвилин (якщо філе велике – на 15 хвилин максимум). Важливо не перетримати. Вимкніть духовку та залиште філе на 4 години «дійти». Духовку не відчиняйте. Якщо дотримаєтеся цієї процедури, у вас вийде суперпасторма, ліпша за будь-яку ковбасу. Скибочки хліба змащуємо крем-сиром. На один шматок викладаємо лист салату, нарізані кружальцями помідори та скибочки пасторми. Накриваємо другим шматком хліба. 

Сирні оладки з яблуками

Інгредієнти: 200 г домашнього сиру, 1 ч. л. розпушувача, 3 яйця, 2 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі, 3/4 скл. борошна, 
2/3 скл. молока, 1 велике яблуко, 1 ст. л. лимонного соку, олія.

Приготування. Яблуко почистити і порізати на дрібні кубики, скропити лимонним соком, щоб не потемніли. 
В мисці розтерти сир із яйцями, цукром і молоком. До сирної маси просіяти борошно, додати розпушувач і сіль. Потім всипати яблуко і добре вимісити. Смажити на олії.

Тоненькі гарбузові млинці з курятиною, сиром та грибами 

Інгредієнти: 350 г курячого філе, 2 цибулини, 4 ст. л. олії, 200 г печериць, 120 г тертого твердого сиру, сіль, перець, 0,5 л молока, 3 яйця, 1 скл. борошна (неповна), 2 ст. л. олії, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, 5 ст. л. гарбузового пюре.

Приготування. Збити яйця з цукром і сіллю, додати борошно, гарбузове пюре та добре розтерти до однорідної маси. Влити 5–6 столових ложок молока та знову розтерти добре. Далі доливати поступово молоко, збиваючи, аж поки тісто стане досить рідким. Наприкінці додати олію. Випікати тоненькі млинці на гарячій пательні. 
Філе відварити у підсоленій воді зі спеціями, вистудити у бульйоні, нарізати невеликими шматками. Цибулю покраяти кубиками й підсмажити до напівготовності, всипати подрібнені печериці та готувати, помішуючи, ще 7–8 хвилин. Твердий сир накраяти невеличкими шматками. Всі інгредієнти начинки подрібнити в кухонному комбайні або пропустити через м’ясорубку, посолити й поперчити, добре вимішати. Намастити млинці та скрутити їх трубочками.

Читайте також: Заслужена журналістка України з Волині про ЛЮБОВ свого життя.

Реклама Google

Telegram Channel