Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Що дитина їстиме у школі?

Головними вимогами до шкільного перекусу є поживність, користь, зручність і апетитний зовнішній вигляд.

Фото із сайту foodandmood.com.ua.

Що дитина їстиме у школі?

З настанням навчального року, мабуть, немає мами, яка­ б не задумувалась над цим питанням. Напевно, найгіршим рішенням у цьому випадку буде дати гроші на «щось собі купиш», які витрачаються потім на все те, чого свідомі батьки не хотіли б купувати своїм дітям: чипси, снеки, сухарики, всілякі батончики, тістечка з пальмовою олією тощо

Інша справа – обід, запакований удома, приготовлений турботливими маминими руками. А якщо все це сховане у стильний ланчбокс (на щастя, їх зараз є величезний вибір), то радості дитини нема меж. Навіть підліток «з мухами» перехідного віку не буде соромитись дістати його з сумки та пообідати. Саме ж приготування ланчбокса не займає багато часу – це потребує лиш більшої організованості та, звичайно ж, бажання.

Кілька слів про вибір тари

  1. Вибирайте ланчбокс, який легко упакувати в рюкзак чи шкільну сумку.
  2. Перевірте його на герметичність. Це важливо не лише для вбереження від протікання, а й від проникнення запахів до підручників, зошитів і т. д.
  3. Найзручніше, коли ланчбокс поділений на сегменти, тоді різні продукти не змішуються між собою.
  4. Зручно також мати ще маленькі лоточки, які поміщаються у ланчбокс. У них можна класти соуси, горіхи, зернята та іншу дрібноту, яку даєте в невеликих кількостях.
  5. А ще зверніть увагу на якість пластику. Він повинен бути сертифікований, придатний для харчових продуктів, без вмісту канцерогенних речовин.

Загальні правила пакування ланчбоксів для школярів

1. Вибирайте продукти, які зручно їсти навіть руками. Попри те, що багато 
ланчбоксів мають у наборі виделку, ложку, а часом навіть ніж, не завжди зручно ними їсти з маленької коробочки, та й діти часто поспішають і більшість із них не любить вовтузитися з приборами.

2. Стежте за свіжістю продуктів. Закриті в тісну коробочку, вони за кімнатної температури швидше псуються, адже створюється «парниковий ефект». Пакуйте ланчбокс не раніше вечора напередодні й до виходу дитини з дому тримайте його в холодильнику.

3. Складаючи ланчбокс, беріть до уваги смакові вподобання дитини, тоді все буде з’їдатись.

4. Для зручності виберіть спочатку основну страву, а далі докладайте додатки: овочі, фрукти, горіхи тощо. 

Заощаджуємо час

• Плануйте сімейні вечері з огляду на те, що вам потрібно скласти ланчбокс і щось із вечері можна туди покласти, наприклад печене м'ясо, м'ясний чи овочевий пиріг, печені овочі тощо.
• Готуючи сніданок для всієї сім'ї, візьміть до уваги, що багато що зі сніданкового асортименту можна покласти у ланчбокс: налисники, оладки, сирники, мафіни та ін.

І навчіть сина чи доньку культури споживання їжі та що робити зі сміттям. Цю науку дитина опановує вдома.

• Складіть меню на тиждень та план ланчбоксів. Тоді легше робити покупки, знаючи, що вам точно буде потрібно, не накуповуючи зайвого, та й саме пакування ланчбоксів буде простішим.
• Не вимагайте від себе неможливого (та й зайвого): не накладайте забагато різноманітних продуктів в одну коробочку. Нехай це буде основна страва й 2–3 додатки у вигляді фруктів та овочів. Це нескладно приготувати. А якщо основна страва містить білки та вуглеводи у вигляді овочів, то нехай її буде більше, докладіть якийсь фрукт й не морочіть собі голову. Обід уже збалансований.

Не забудьте дати дитині до школи воду, інколи – з додаванням м'яти, лимона, морожених ягід тощо. Часом можна покласти маленьку пляшку кефіру чи натурального питного йогурту.

І ще одне. Пакуючи ланчбокс школярикам, не забудьте про вологі серветки для витирання рук. І навчіть сина чи доньку культури споживання їжі та що робити зі сміттям. Не для всіх очевидно, що не можна засмічувати школу чи брати жирними руками підручники. Цю науку дитина опановує вдома.

За матеріалами picantecooking.com.

Не накладайте забагато різноманітних продуктів в одну коробочку. Нехай це буде основна страва й 2–3 додатки  у вигляді фруктів та овочів.
Не накладайте забагато різноманітних продуктів в одну коробочку. Нехай це буде основна страва й 2–3 додатки у вигляді фруктів та овочів. 

Читайте також: Смачно та збалансовано: чим наповнити ланчбокс.

Реклама Google
 

Telegram Channel