Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Після надводного в ЗСУ з’явиться і наземний безпілотник

Ironclad – схожий на тачанку часів 1920-х років, проте стократ потужніший і коней йому не треба.

Фото з фейсбук-сторінки Михайла ФЕДОРОВА.

Після надводного в ЗСУ з’явиться і наземний безпілотник

Це – революційний український продукт, який допомагає зберегти найцінніше – життя наших військових

Українські Сили оборони почали випробувати на передовій безпілотний робот Ironclad (на фото). Про це повідомив віцепремʼєр-міністр України та глава Міністерства цифрових трансформацій Михайло Федоров.
«Це – революційний продукт від українських інженерів з Roboneers, який змінює підхід ведення війни та допомагає зберегти найцінніше – життя наших військових», – наголосив Михайло Федоров.

Ironclad – роботизована платформа на колесах, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті: штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою.
Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю («башточка» для кріплення зброї. – Ред.) «Шабля» М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно – з безпечного місця.

«Далі – ще більше технологій та інновацій. Якщо ви вже працюєте над проєктами в оборонній сфері – подавайте їх через платформу Brave1», – закликав віцепремʼєр.

Читайте також: «Водолазу-саперу треба забути про паніку під водою».

Реклама Google

Telegram Channel