Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Двоє українців увійшли до рейтингу 50 найкращих учителів світу

Людмила Таболіна та Артур Пройдаков завдяки своєму професіоналізму стали відомими на весь педагогічний світ.

Фотоколаж із сайту chytomo.com.

Двоє українців увійшли до рейтингу 50 найкращих учителів світу

Ними стали Артур Пройдаков і Людмила Таболіна

Пройдаков – переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021, а Таболіна – фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019. Вони обоє – вчителі української мови та літератури.

Артур Пройдаков родом із Кадіївки Луганської області. Однак у 2014 році через  війну йому довелося звідти виїхати. Вже у київській школі він створив курс української літератури в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», а під час повномасштабного вторгнення розробив онлайн-курс «Розмовляй» для всіх, хто прагне вивчати українську мову.

«Спробуйте перетворити кожен урок у захопливий процес. Від вашої співпраці з дітьми залежить майбутнє нашої держави. Не бійтеся відповідальності. Не бійтеся взаємодіяти з учнями та ученицями. Ми маємо нагоду виконувати свою роботу тут, доки нас оберігають на передовій захисники й захисниці. То виконуймо нашу роботу настільки якісно, наскільки це можливо», – наголосив педагог.

Людмила Таболіна на початку війни працювала у школі Харкова. Через пошкоджену атаками рф транспортну інфраструктуру у місті вона протягом чотирьох місяців долала 11 кілометрів пішки, аби дістатися школи. Наразі вчителька працює у Києві. «Свої емоції зараз я можу описати одним словом – відданість. Відданість собі, освіті, вчителям та Україні. Моя місія – аби Україна не стала одним із рядків у стрічці новин світу. Я буду продовжувати пишатися нашими освітянами та популяризувати наші освітні підходи, де б я не була», – сказала вона.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel