Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Німець витратив усі свої заощадження, щоб допомогти ЗСУ

Реанімобіль, який придбав Рейнхард Кляйне.

Фото із сайту tsn.ua.

Німець витратив усі свої заощадження, щоб допомогти ЗСУ

82-річний пенсіонер Рейнхард Кляйне купив, доукомплектував та особисто пригнав в Україну реанімобіль

 

 «Це надійна машина, у неї потужний двигун», – каже чоловік, який раніше працював лікарем. На доукомплектацію та переобладнання реанімобіля він витратив 25 тисяч євро власних заощаджень. 

«Я знаю, що Україні дуже потрібна підтримка, тож мені цих грошей не шкода, хоч я витратив усе, що мав», – зізнався Рейнхард.

В Україні пан Кляйне не вперше, після вибуху на Чорнобильській АЕС приїжджав сюди, як медик, щоб помагати дітям, постраждалим внаслідок аварії.

Як лікар розуміє, що, крім зброї, для Перемоги потрібне і якісне медичне обладнання, саме тому й вирішив подарувати реанімобіль.

Вдома, у Німечинні, після повномасштабного вторгнення Рейнхард прихистив жінок з України, серед них була вагітна. «Це жахливо, коли люди змушені покидати рідні оселі, рятуючись від війни», – співчуває українцям німець.

Рейнхард також каже, що із захопленням спостерігає, як наші військові сантиметр за сантиметром відвойовують у росіян загарбані території, але як лікар розуміє, що, крім зброї, для Перемоги потрібне і якісне медичне обладнання, саме тому й вирішив подарувати реанімобіль.

Машину захисникам передав у Києві, вона служитиме на Бахмутському напрямку. 

А Рейнхард планує і далі волонтерити.

Лія ЛІС.

Реклама Google

Telegram Channel