Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Вандали зрубали 300-літнє «дерево Робіна Гуда»

У 2016 році цей платан визнали «деревом року в Англії».

Фотоколаж із сайту reuters.com.

Вандали зрубали 300-літнє «дерево Робіна Гуда»

Біля цього платана освідчувалися коханим, робили весільні фотосесії, розвіювали прах померлих родичів

На півночі Англії зрубали дерево Sycamore Gap або «дерево Робіна Гуда», яке було найвідомішим у Британії та росло близько 300 років. Поліція назвала це «навмисним актом вандалізму» і вже затримала 16-річного пі­дозрюваного.

Великий платан сотні років ріс в ущелині між двома пагорбами вздовж римського Адріанового валу, був улюбленою пам’яткою багатьох туристів та одним із найбільш фотографованих дерев у країні.

Світову славу дерево отримало після появи у голлівудському фільмі 1991 року «Робін Гуд: Принц злодіїв». Однак вночі 28 вересня його навмисно зрубали.

Світову славу дерево отримало після появи у голлівудському фільмі 1991 року «Робін Гуд: Принц злодіїв».

«Це всесвітньо відома пам’ятка, і сьогоднішні події викликали значний шок, смуток і гнів у місцевій громаді та за її межами.

Після цього акту вандалізму було негайно розпочато розслідування, і сьогодні вдень ми заарештували одного підозрюваного», – сказав суперінтендант поліції Нортумбрії Кевін Ворінг.

Платан був справжньою «зіркою» Нортумберлендського національного парку, у 2016 році його визнали «деревом року в Англії».

У Національному фонді Британії заявили, що шоковані та засмучені інцидентом. Британці також висловлюють обурення у соцмережах. Зокрема, місцевий депутат Гай Опперман назвав акт вандалізму «нападом на одне з найвідоміших дерев країни».

Жителі Англії любили «дерево Робіна Гуда» – біля нього освідчувалися коханим, робили весільні фотосесії, розвіювали прах померлих родичів. Нині люди приносять квіти та пам’ятні речі до місця, де ріс платан.

До речі

Платан – дерево філософів і мандрівників. У Спарті його вважали деревом Олени Прекрасної й заквітчували лотосом. Його також присвячували найпрекраснішим чоловікам – Аполлону, Діонісу, Гераклу.

Читайте також: Один випадок на 100 тисяч: донор з США врятував хлопчика з Миколаєва.

Реклама Google
 

Telegram Channel