Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню

Обладнання потяга дає змогу готувати повноцінні страви.

Фото із сайту minfin.com.ua.

Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню

Профінансувала роботи американська родина Баффетів, яка є однією з найбагатших на планеті

Food Train може автономно працювати до семи днів. Обладнання потяга дає змогу готувати повноцінні страви. В Укрзалізниці нагадали, що залізничні вокзали минулої зими стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути були регулярними. Цього року на додачу до вокзалів перевізник створив цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день.

«Food train уже пройшов тестову перевірку. Найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Поїзд складається із 6 вагонів під локомотивом: генераторний вагон для автономної роботи; вагон-холодильник із морозильною камерою для зберігання продуктів; вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів; вагон із гарячою кухнею для приготування фінальних страв; вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною; багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета. Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни.

Наша довідка:

Говард Баффет – син інвестора-мільярдера  Воррена Баффета – одного з найбагатших людей планети та найвідоміших благодійників.
Говард Баффет – син інвестора-мільярдера Воррена Баффета – одного з найбагатших людей планети та найвідоміших благодійників.

 Говард Баффет – американський бізнесмен, філантроп, фотограф, фермер і охоронець природи. Син інвестора-мільярдера Воррена Баффета – одного з найбагатших людей планети та найвідоміших благодійників. Станом на жовтень 2021 року статки Воррена Баффета становили 101,1 мільярда доларів, що робить його десятою найбагатшою людиною у світі.
Говард Баффет очолює фундацію, робота якої спрямована на вирішення питань військових конфліктів, продовольчої безпеки та гарантування громадської безпеки.

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel