Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Пенсіонерка на Херсонщині непритомніла зі страху, але заховала від рашистів поранених бійців ЗСУ

Чужі сини її називають «мамою». Сподіваємось, бабця Софія ще отримає свою нагороду і від держави.

Фотоколаж із сайту molbuk.ua.

Пенсіонерка на Херсонщині непритомніла зі страху, але заховала від рашистів поранених бійців ЗСУ

В одному з окупованих сіл на Херсонщині пенсіонерка Софія Біла врятувала трьох поранених українських воїнів

Вона переховувала їх від окупантів у підвалі свого будинку місяць і три тижні. Коли російські загарбники заявили, що розмістяться в її будинку, героїчна пенсіонерка одного за одним вивезла поранених воїнів у Білозерку, де вони перебували до визволення цього населеного пункту.

Ось розповідь цієї відважної українки:

«Трьох хлопчиків наших ранили, дуже ранили. Одного ми поклали в кухні до нас, а двох забрали на другий день. Ми їх держали в підвалі місяць і три тижні. росіяни ходили з хати в хату і питали: «Чужой есть? Чужой есть?». Ні, кажу, нема «чужой». 18 чоловік ходили по вулиці хата в хату. Я дуже боялася, непритомніла. 

Як зайшли до мене у двір, вистрілили мені у вікно і двері: «Укроп есть?». «Нєту нікаво», – говорю. А там у підвалі – троє наших хлопчиків…

Тут уже приходять до нас росіяни і кажуть: «Забирайтеся, ми переходимо до вас жити». А я думаю: що ж робить? Там же ж троє хлопців, як їх вивезти на Білозерку?..

Ми придумали як. Ми мали машину, позичили причіп і одного хлопця вивезли в дивані. А другого – в машині, сказали що то наш батько – він був бородатий. А третій – Женя, – дуже боявся. У мене вдома є метрика синова, його вдома не було – він  виїхав з внуками та жінкою. То кажу: «Давай, Женю, вивезу з документами сина».

Ми їх вивезли і тримали ще місяць і два тижні у підвалі в Білозерці. Зайшли наші українці 11 листопада, а 12-го приїхали їх забрали в мене, і вони всі живі. А зараз служать усі троє – Тьома, Сергій і Женя – у гарячих точках.

Дзвонять: «Мамо, мамо...». Мамою мене називають»…

Римма ФІЛІПЕНКО.

Читайте також: Волинські тероборонівці удосконалили американський гранатомет (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel