Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Я встиг схопити його за курточку»: на Волині поліцейський врятував чоловіка з вогню

55-літній господар-погорілець вдячний поліцейському Валентину Гінчуку, котрий вчасно нагодився.

Фотоіз сайту npu.gov.ua.

«Я встиг схопити його за курточку»: на Волині поліцейський врятував чоловіка з вогню

Поліцейський вчасно нагодився і врятував господаря хати, де виникла пожежа 

12 жовтня оперуповноважений сектору кримінальної поліції  21-річний Валентин 

Гінчук перебував із колегою у Краснилівці  Камінь-Каширського району в службових справах. 

– Того дня ми розшукували викрадача велосипеда, –  розповів Валентин у телефонній розмові. – На подвір’ї одного з будинків побачили ровер, що підходив за описом на той, котрий пропав. Колега пішов за потерпілими, аби провести опізнання. Тим часом я звернув увагу, що у хаті по сусідству сильне задимлення й поспішив туди, адже там могли бути люди. Власника будинку побачив у коридорчику. За його словами, пожежа виникла, бо «забув газ вимкнути». Чоловік хотів зайти в приміщення, де вже горіло, щоб чи то газ перекрити, чи документи взяти. Я встиг схопити його за курточку й витягти на подвір’я.

Всередину кімнати, де горіло, зайти було неможливо – падав пластик-обшивка. На щастя, там нікого не було, тож обійшлося без потерпілих.  

Валентин Гінчук разом із колегою, який сюди вже повернувся, розпочали гасити пожежу, але зрозуміли, що справитися з вогнем самотужки не вдасться. До приїзду пожежних вони, скориставшись шлангом, поливали сусідні будинки, щоб вогонь не перекинувся на них. Невдовзі на місце події за викликом прибули вогнеборці та слідчо-оперативна група. Будинок частково постраждав. 55-літній господар щиро вдячний поліцейському, котрий вчасно нагодився й, по суті, врятував його від біди, що могла б статися. 

Марина ЛУГОВА.

Реклама Google

Telegram Channel