Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Пресвітер-убивця сказав волинській матері: «Тобі дуже пощастило, бо дитина в рай попала...»

Місце трагедії в Торчині: дівчинка переходила дорогу поза межами пішохідного переходу, але «водій міг уникнути наїзду на дитину».

Фото пресслужби Нацполіції у Волинській області.

Пресвітер-убивця сказав волинській матері: «Тобі дуже пощастило, бо дитина в рай попала...»

Волинська поліція оголосила у міжнародний розшук 50-річного водія, який на смерть збив 6-літню дівчинку

У період, поки правоохоронці проводили експертизи та готували підозру, чоловік... разом із сім’єю виїхав за кордон.

Аварія сталася 25 січня у селищі Торчин Луцького району. Того дня двоє малолітніх сестер, шіести та десяти років, йшли до школи. Дівчатка переходили дорогу, але водій Daewoo не зупинився і збив одну з пішохідок. Як наслідок – дитина потрапила у реанімацію, а через 15 днів померла у медзакладі від важких травм.

Того ж дня поліція відкрила кримінальне провадження. Однак підозри у цій справі водій тривалий час не отримував. А 9 жовтня матір загиблої дитини Галина Кунц повідомила, що за цей час чоловік виїхав за кордон.

«Прошу розголосу! Вбивця моєї доньки втік за кордон. [...] Винуватець Євген Бабич із Запорізької області ні разу не приїхав до нас. Він є пресвітером, але навіть нам слова «вибач» не сказав, а подзвонив після смерті дитини і сказав, що мені дуже пощастило, бо дитина в рай потрапила», – розповідає жінка.

Винуватець Євген Бабич із Запорізької області ні разу не приїхав до нас. Він є пресвітером, але  навіть нам слова «вибач» не сказав.

У коментарі zaxid.net у пресслужбі поліції Волині повідомили, що 7 лютого була призначена перша експертиза, згідно з результатами якої водій у цій дорожній ситуації «не мав технічної можливості уникнути наїзду на малолітнього пішохода».

Однак слідчі виявили, що при проведенні експертизи не були враховані показання десятирічної сестри померлої, яка в той момент перебувала поруч і встигла відскочити. «Адже мати спершу відмовлялась від будь-яких слідчих розшукових дій за участю її малолітньої доньки, щоб не травмувати дитину», – повідомляють у поліції.

Дівчинку таки допитали, і 26 червня було призначено чергову інженерно-транспортну експертизу. У липні спеціалісти надали висновок, що «водій міг уникнути наїзду на дитину». Після цього слідчі намагались повідомити чоловікові про підозру, але виявилось, що він покинув територію України ще в травні і не з’являвся на процесуальні дії.

Лише 27 вересня чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть) та оголосили в розшук на території України. Також слідчі направили в суд клопотання, аби оголосити винуватця в міжнародний розшук, затримати і доставити в Україну. 9 жовтня це клопотання слідчий суддя задовольнив.

«Як тільки водія-винуватця знайдуть за кордоном, його доставлять у Волинську область та обиратимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – додають правоохоронці.

Зауважимо, що у разі затримання та доведення вини водієві загрожує від 3 до 8 років ув’язнення.

Тетяна БУГАЄНКO.

Читайте також: «У найстаршої матері України суд відібрав доньку (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel