Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Щоб врятувати 72-річну бабцю Марію, їй... зупинили серце

Тепер Марія Гнатівна буде молитися за здоров’я хірурга Володимира Танського і його колег.

Фото з фейсбук-сторінки Ковельського МТМО.

Щоб врятувати 72-річну бабцю Марію, їй... зупинили серце

Ковельські лікарі здійснили чергову унікальну операцію

Понад місяць перебувала у кардіохірургічному центрі 72-річна Марія Богдан, за життя якої боролися наші медики. До лікарні її привезли у вкрай важкому стані з пізнім інфарктом міокарда, що стався за три тижні до звернення в Ковельське МТМО.

За допомогою ультразвукового дослідження серця (Ехо-КГ) у жінки виявили аневризму лівого шлуночка об’ємом 200 мл. Уражена ділянка серцевого м’яза більше не могла виконувати свої функції та будь-якої миті могла розірватися. А це – неминуча смерть.

Уражена ділянка серцевого м’яза більше не могла виконувати свої функції та будь-якої миті могла розірватися. А це – неминуча смерть. 

Усунути таку патологію консервативним методом лікування неможливо. Врятувати пацієнтку могла виключно хірургічна операція. Команда наших фахівців у складі Володимира Танського, Тараса Окуня та Сергія Прудкого успішно виконали резекцію аневризми лівого шлуночка. Ускладнював таке оперативне втручання вік хворої, оскільки це відкрита операція з розрізом грудної клітини та використанням апарата штучного кровообігу й системи вентиляції легень. Іншими словами – пацієнтці на час проведення операції зупинили серце, а по її завершенні – запустили знову.

Реабілітаційний період пройшов для жінки вдало завдяки професійності кардіолога Ольги Танської.

На одужання бабусі з нетерпінням чекала її онука Діана. У доброму самопочутті та без болю у серці Марія Гнатівна повернулася додому.

Бажаємо їй міцного здоров’я та активного довголіття! 

Валентин ВІТЕР, генеральний директор Ковельського МТМО

Читайте також: Строк дії електронних рецептів збільшився на 60 днів.

Реклама Google

Telegram Channel