Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Міський голова Ковеля: «Ні я особисто, ні міська рада загалом не є правоохоронним  чи каральним органом»

Військовослужбовець Богдан Дмитрук (праворуч) обурений тим, як розслідували і яким вироком завершили корупційну справу щодо ковельського невропатолога Андрія Сиротюка (ліворуч).

Фотоколаж із сайту kovel.media.

Міський голова Ковеля: «Ні я особисто, ні міська рада загалом не є правоохоронним чи каральним органом»

«У мене питання, чи ви як мер можете висловити свою позицію з цього приводу та чи можете ви вплинути на те, щоб такі негідники не працювали на державних посадах у місті Ковелі?» – таке повідомлення отримав на свою сторінку міський голова Ковеля Ігор Чайка від місцевого військовослужбовця Богдана Дмитрука, який перебуває на фронті, щодо справи лікаря-невропатолога Ковельського МТМО, котрий брав хабарі від ухилянтів

Про актуальну переписку із захисником на своїй фейсбук-сторінці написав ковельський міський голова Ігор Чайка.

«Отож я відстежую те, що відбувається у цій площині і, звісно, маю свою позицію. Днями мав розмову на цю тему з генеральним директором Ковельського МТМО Валентином Вітром. Моя позиція, яку я йому й озвучив, така: із недобросовісними лікарями, вину яких довів суд, варто прощатися!

У справі щодо невропатолога Андрія Сиротюка вже є вирок суду. Суд не заборонив йому працювати, але керівництво медзакладу поки що не прийняло остаточного рішення. Як воно буде – громадськість про це дізнається. Медика вивели зі складу військово-лікарської комісії, де він раніше перебував.

Суд не заборонив йому працювати, але керівництво медзакладу поки що не прийняло остаточного рішення. Як воно буде – громадськість про це дізнається.  

Звертаюся до усіх жителів нашої громади! Я, як і ви, зацікавлений у тому, аби виявляти корупціонерів. Час від часу ви повідомляєте мені про такі речі або просите вжити заходів. Я бачу, аналізую, реагую за можливості та потреби. Але ні я особисто, ні міська рада загалом не є правоохоронним чи каральним органом. Ми можемо приймати рішення щодо звільнення чи інших видів дисциплінарного стягнення щодо працівників міськради і комунальних установ лише за наявності чітко регламентованих законних підстав. Тож повідомляйте також і в антикорупційні органи (НАЗК, НАБУ, САП та інші), у чиїй це безпосередній компетенції. Буду вдячний за активну позицію у цьому питанні!» – йдеться в дописі Ігоря Чайки.

Ігор Чайка:  «Із недобросовісними лікарями, вину яких довів суд, варто прощатися!».
Ігор Чайка: «Із недобросовісними лікарями, вину яких довів суд, варто прощатися!».

 Нагадаємо: згідно з вироком суду, лікар-невропатолог Ковельського МТМО Андрій Сиротюк мав двох спільників і за хабарі вигадував ухилянтам діагнози та підробляв довідки військово-лікарської комісії. Мовляв, ціна таких послуг – 10 тисяч доларів США. Згодом він визнав вину і підписав угоду з прокурором (його прізвище суд не розголошує). Тож відбувся лише умовним покаранням – два з половиною роки іспитового строку. Більше того, Андрій Сиротюк наразі продовжує працювати в Ковельському МТМО.

Макар АДАМЧУК.

Читайте також: «Незряча лучанка зв’язала для наших воїнів 3 200 пар робочих рукавиць».

Реклама Google

Telegram Channel