Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

«Можна наскирдувати бабла, але лишитися безнадійним рагулем»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про те, чи буде балотуватись на другий президентський термін:

«Якби війна тривала – так, якби війна закінчилася – ні. Я не можу втекти під час війни».

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА, боєць Української добровольчої армії, дає пораду ще не мобілізованим чоловікам:

«Знаю, що скоро владі доведеться начхати на свої рейтинги і почати вживати непопулярні заходи. Це означає, що більшість ухилянтів будуть упіймані й опиняться у війську. У них не буде права обирати, де  і з ким служити. Тому знову наполегливо раджу здоровим чоловікам призовного віку не чекати масових облав, а мобілізуватися чи підписати контракт добровільно, обравши перед тим нормальний підрозділ і взявши звідти відношення. Відношення – це письмова згода командира підрозділу взяти такого-то у даний підрозділ на таку-то посаду».

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА, журналістка, про гучне весілля на мільйони доларів колишнього прокурора Ростислава Ільницького та експрацівниці ДБР Роксолани Москви:

«Такі весілля поглиблюють суспільний розрив ще більше. Вони дають «зелене світло» таким же нуворишам: мовляв, грабуй, топчись на кістках, влаштовуй танці на гробах – і буде тобі щастя. Поява відео і фото з таких весіль – найкраща антиреклама України в тих спільнотах, які допомагають нам зброєю і грошима за власний рахунок…

Що ж показує весілля нуворишів із прокуратури та ДБР? Те, що можна наскирдувати бабла, але лишитися безнадійним рагулем. Можна витратити на весілля мільйон доларів – але все одно це буде гулянка з шубою та портвейном із кафе «Орхідея». Можна просто бути жлобом і вип’ячувати свою байдужість, поки поруч у гарнізонний храм  несуть все нові і нові труни. І комусь дуже боляче знати, що син загинув, бо невчасно зібрали на пікап чи дрон  на монобанку».

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог, про те, чому довіра до СБУ – найвища за часи незалежності (66% опитаних):

«Така довіра викликана успішними діями служби: постійна «бавовна» для окупантів, ефективна робота в найгарячіших точках війни, зачистка держави від зрадників, «агентів впливу» росії  й «агентів у рясах». Цікаво, що й голова СБУ Василь Малюк – один із небагатьох державних діячів, хто має позитивний рейтинг довіри українців».

Сергій ФУРСА, блогер, про загострення арабо-ізраїльського конфлікту:

«ХАМАС не бреше. Вони досягли своїх цілей. Вони виграли цей раунд. І з кожним ударом Ізраїлю (по Сектору Гази. – Ред.) вони виграють ще більше. Ізраїль потрапив у пастку. Ізраїль програв цей раунд. Програв ЄС. Програли США. Виграли в ХАМАСі, Тегерані, Пекіні і москві.

Яка мета теракту? Не сам теракт, а реакція на нього. Метою ХАМАСу було викликати таку емоційну реакцію Ізраїлю, щоб у нього не залишилось іншого виходу, окрім радикальних дій у відповідь. І Ізраїль робить те, що хотів побачити ХАМАС. Ізраїль мститься. Ізраїль реагує емоційно. І ХАМАС радіє. І радіють його спонсори».

Юрій БУТУСОВ, військовий журналіст, вважає, що в Україні має з’явитись новий рід військ:

«Битви 2023 року показують, що дрони мають негайно стати новим родом військ, від якого залежить створення ключової переваги у війні. Піхотинець – господар поля бою. Танки та бронетехніка – подавляють та прикривають. Артилерія та авіація – знищують. Але дрон вбиває більше, ніж будь-який інший рід військ і корегує всі інші роди військ».

Читайте також: «Арестович заявив, що йде в президенти».

Денис КАЗАНСЬКИЙ, журналіст, про сюрприз для окупантів, коли в деяких районах на окупованих територіях приблизно 60% населення виявило бажання вивчати у школах рідну українську мову:

«Ця обставина розлютила російських шовіністів. Адже багато років вони запевняли, що південний схід України – це Новоросія, де живуть росіяни. І тут виявилося, що там живуть українці, які хочуть говорити рідною мовою. Тепер шовіністи кричать, що населення окупованих областей зомбоване і що з метою денацифікації необхідно заборонити вивчення української мови взагалі. Ніхто вже не намагається вдавати, що війна точиться проти «режиму Зеленського». Тепер уже відкрито визнають, що росія  веде війну проти українського народу, його мови й культури. На окупованих територіях відбувається етноцид».

Наталія КАЛМИКОВА, заступник міністра оборони,  про те, що країну доведеться захищати кожному:

«Навіть якщо людини не буде в Реєстрі військовозобов’язаних,  держава зможе її знайти в інших реєстрах. Тому краще прийти самому, знайти той підрозділ, у якому хочеш служити, та мобілізуватися».

Telegram Channel