Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Ти – ас, де так навчився стріляти?»: добровольче формування Нововолинської громади - одне з кращих в державі

«Маючи такого сусіда як росію, потреба в ДФТГ не відпаде і після Перемоги».

Фото Ігоря ЛІСОВОГО.

«Ти – ас, де так навчився стріляти?»: добровольче формування Нововолинської громади - одне з кращих в державі

Добровольче формування Нововолинської територіальної громади досить швидко показало свою затребуваність, стало своєрідним центром зберігання спокою у місті й окрузі, там проходять підготовку професійні кадри для ЗСУ і ТРО. Адже на запрошення нововолинців проводились практичні навчання інструкторами не тільки з Луцька чи столиці, а й зі США, Великобританії, Ізраїлю, Хорватії

Маєте вже своїх добре навчених хлопців? – запитую в командира ДФТГ Віктора Порплиці (на фото).

– Так, приємно відзначити, що і в нашому підрозділі вже є бійці, які на високому рівні можуть проводити відповідні заняття, і не тільки для добровольців нашого ДФТГ. Водночас ми розуміємо, що сучасна війна – війна знань, техніки, технологій. А тому один із пріоритетних напрямків навчань – це керування безпілотниками. Вже більше 20 наших бійців отримали сертифікати з керування БПЛА.

Велика кількість членів формування, пройшовши певну підготовку, виявили бажання та поповнили ряди ЗСУ і бойових підрозділів бригад територіальної оборони.

– Знаю, що ваших бійців хвалять у бойових частинах, а Нововолинський підрозділ ДФТГ є зразково-показовим у межах держави.

– Це умовний поділ, на мою думку, але представники київських військових інстанцій під час перевірки нашого ДФТГ дали йому дуже високу оцінку, наголосивши, що воно одне з найкращих в Україні.

Зокрема, відзначили відмінну підготовку членів нашого добровольчого формування...

А в телефонному режимі командири фронтових підрозділів дякують за ґрунтовну підготовку воїнів. Нещодавно наш колишній вихованець, який був мобілізований у ЗСУ, повідомив такий випадок: коли він відстрілявся в «учебці», то командир сказав: «Ти – ас, де так навчився стріляти?». На це була відповідь, що такий показник є посередній, його товариші в ДФТГ стріляють значно краще. Коментарі зайві.

Сучасна війна – війна знань, техніки, технологій. А тому один із пріоритетних напрямків навчань – це керування безпілотниками.

Скажу, що зарахування до складу ДФТГ відбувається шляхом підписання контракту. Цьому передує проходження медкомісії, психологічних тестів, спецперевірка поліції, написання заяви з додаванням копій документів особи, при підписанні контракту – прийняття присяги. Бійці ДФТГ не перебувають на казарменому становищі.

Хочу зазначити, що ініціативу створення нашого ДФТГ подав знаний і авторитетний у регіоні аграрій і благодійник, теперішній командир першого взводу Юрій Єлева, який постійно докладає багато зусиль для життєдіяльності підрозділу. Нас відразу підтримав міський голова Борис Карпус, депутати міської ради, вся громада. Міська влада нам постійно допомагає: забезпечила літньою і зимовою формами, взуттям, раціями, планшетами для занять. З ініціативи бійця нашого формування – депутата міської ради Руслана Влодарчика – діти членів формування, які відвідують дитячі садочки та школи, отримали пільгове харчування. До занять ми вже залучали учнів шкіл, студентів коледжу – їм це дуже знадобиться у подальшому житті.

– Після Перемоги формування розпадеться?

– Ні. Згідно з нормами законодавства ДФТГ після закінчення війни не розформовуються. А плани нашого підрозділу на мирне майбутнє – розширювати свою діяльність з метою підвищення обороноздатності нашої держави, оскільки розуміємо: доки буде існувати росія в нинішньому форматі, доти наша держава буде жити з нею, як Ізраїль із Палестиною. А тому потреба в ДФТГ не зникне. 

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Реклама Google

Telegram Channel