Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Зеленський не під запис просив журналістів мовчати про корупцію до Перемоги

А мережа на оприлюднення інформації Юлією Мостовою відреагувала такими мемами на президента.

Фотоколаж із сайту zn.ua.

Зеленський не під запис просив журналістів мовчати про корупцію до Перемоги

Після виходу журналістського розслідування про завищені ціни на продукти для Міністерства оборони (яйця за 17 грн за штуку) глава держави непублічно закликав відомі медіа тимчасово не просувати тему корупції

Про це розповіла головна редакторка інтернет-видання zn.ua («Дзеркало тижня») Юлія Мостова. Вона назвала цей випадок «малесенькою історією, де в краплі води відбивається світ». Нагадаємо, що саме у виданні «Дзеркало тижня» вперше вийшло розслідування про харчування військових.

Про зустріч Зеленського з журналістами в режимі «офрек» («не під запис») Мостовій переповіли колеги, бо саму її не запросили. Президент просив пресу не писати про корупцію.

Він сказав: мовчіть до Перемоги. Якщо будемо мовчати, ніякої Перемоги не буде.  

«І ви знаєте що? В плані корупції ми би прийняли ці умови, якби він  збалансовано продовжив і сказав: «Я не хочу, щоб це явище роз’їдало наші тили, відбиваючись на спроможності нашого фронту. І тому ось людина – Андрій Борисович (Єрмак. – Ред.), інші люди, хто хочете. Ось його телефон живий. Якщо у вас є аргументовані факти, будь ласка, надайте цій людині, вона відразу візьме від вас слухавку. І дайте нам тиждень на реагування. Якщо за тиждень реагування не буде, друкуйте, показуйте, пишіть. Але дайте нам шанс виправитись», – сказала Мостова.

Натомість цієї пропозиції від Зеленського не було, констатувала вона. «Він сказав: мовчіть до Перемоги. Якщо будемо мовчати, ніякої Перемоги не буде», – вважає головна редакторка. 

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність»:

«Президент Зеленський непублічно просив журналістів не писати про корупцію.

Важко уявити подібне прохання від Президентів Ющенка чи Порошенка.

Зате можу уявити бурхливу реакцію журналістів. Вони б про це обовʼязково написали і рознесли Адміністрацію вщент. Одягли б футболки із написом «Не будемо мовчати». Кричали б про це в кожній статті.
Памʼятаю правдоруба Лещенка часів президентства Ющенка і скільки крові він попив.

Як і журналісти-розслідувачі в часи президентства Порошенка. Вже тривала війна, Україна, особливо в 2014–2015-ті, критично залежала від західної допомоги. Але нікому на думку не спадало закривати рота ЗМІ і розслідування виходили на «Суспільному», а не в інтернеті…

Хоч і не дивуюся. Бо ж раніше Банкова попросила ЗМІ закрити очі на темники і чорні списки, непрозорість роботи парламенту. Саме тому в нас політична цензура підмінила собою військову, яка виправдана в час війни».

Читайте також: «Прокурори зафіксували наслідки ракетної атаки по підприємству під Харковом».

Реклама Google

Telegram Channel