Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Пані захисниці нарешті матимуть спеціальні бронежилети

Броніки для козачок мають меншу вагу та конструктивно вигнуту пластину, що враховує особливості жіночого тіла.

Фото із сайту dumskaya.net.

Пані захисниці нарешті матимуть спеціальні бронежилети

Військовослужбовці-жінки, ймовірно, почнуть їх отримувати у 2024 році

Ось що з цього приводу повідомили фахівці Центрального управління речового забезпечення тилу Командування Сил логістики Збройних сил України: «Бронежилети модульні для військовослужбовців-жінок мають меншу вагу та конструктивно вигнуту пластину, що враховує особливості жіночого тіла. На бічних сторонах присутні демпферні вставки – елементи, яких немає в чоловічих моделях. Саме вони забезпечують щільне прилягання до тіла військовослужбовців і виконують функцію захисту.  Прийняття на забезпечення у Збройних силах України очікується орієнтовно у 2024 році, після завершення «польового» дослідного носіння та проведення лабораторних випробувань замовниками бронежилетів модульних жіночих, наданих виробниками. За результатами цих випробувань, Міноборони

України затвердить зразокеталон бронежилета модульного жіночого, після цього такий бронежилет вважатиметься прийнятим на забезпечення у Збройних силах України, та буде організовано їх закупівлю».

Сьогодні в Україні служить близько 42 тисяч жінок, майже п’ять тисяч із них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками.

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel