Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Країні гостро потрібні дорослі… політики

Воювати треба з росіянами, а не між собою.

Фотоколаж із сайту bbc.com.

Країні гостро потрібні дорослі… політики

Почитала чергову Мар'яну, подивилася діпфейк Залужного (фальшиве відео нібито від його імені. – Ред.), глянула на інфу про отруєння дружини Буданова. Відчуття – «стадіон», що так весело починався в 2019, триває

Правда, вже не весело.

Але за ним навіть не проглядається дискусії на теми:

• Чи здатне ДСТЗІ (Державна служба спецзв’язку, де зафіксовано корупційні випадки. – Ред.), яке отримає 50 млрд військового пдфо, забезпечити дронами ЗСУ? А від цього прямо залежить боєздатність війська і захист країни.

• Хто може забезпечити прорив у розробці сучасних систем РЕБ, що будуть конкурувати з російськими?

• Чи здатне ДП «Відновлення України» швидко й ефективно збудувати оборонні рубежі, без яких ми просто можемо опинитися перед загрозою російського прориву?

• Хто і як має вже розмовляти з Дональдом Туском і його урядом, аби зняти блокаду українських перевізників і мати Польщу в союзниках, що особливо важливо напередодні переговорів про вступ до ЄС?

• Якою має бути команда переговорників від України з ЄС, хто там має бути, аби провести переговори швидко і вигідно для України?

• Хто і як буде розмовляти з різними групами впливу в США, які є сьогодні основними союзниками України і без підтримки яких нам буде геть складно втриматися?

• Як сформулювати формулу української Перемоги так, аби вона гарантувала сталий мир і неповторення російської агресії в майбутньому?

І як на мене, саме це – головні питання.

Від дронів і РЕБ залежить ситуація на фронті і життя наших воїнів. Від лінії оборони – захист країни.

Від переговорників із Польщею і ЄС – наше майбутнє в ЄС або знову повз.

Від США – найбільш вагома підтримка для виживання.

Від НАТО – наша майбутня безпека.

Натомість усі обговорюють Мар'яну (народна депутатка від «Слуги народу», яка зробила кілька випадів у бік Головнокомандувача ЗСУ Залужного. – Ред.). Війна має змусити нас подорослішати, що означає перестати зважати на фріків і діпфейки, натомість розрізняти справді важливі теми і вести щодо них професійні дискусії. Якщо ці теми не порушуватиме громадянське суспільство, то популісти, навіть якщо вони говорять, що «час зняти патерналістські окуляри», – і поготів.

Країні гостро потрібні дорослі…

Вікторія СЮМАР, народний депутат від «Європейської Солідарності».

Читайте також: Мінкульт закликав українців не просувати російський серіал «Слово пацана».

Реклама Google

Telegram Channel