Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Білорусь тестує вакцину від… запоїв

Видно, на лукашенку не випробовували, раз той сміливо піднімає чарку?

Фото із сайту ukr.net.

Білорусь тестує вакцину від… запоїв

У боротьбі з алкоголізмом там вирішили піти іншим, ніж Горбачов, шляхом

Лабораторні випробування «препарату від запоїв» уже проводять, повідомив генеральний директор ВАТ «БелВітуніфарм» Сергій Большаков. За його словами, сама ідея такого щеплення з’явилася завдяки тому, що люди, які працювали на «БелВітуніфармі», були «розумними та грамотними», але «дещо втрачали свої компетенції і не могли встояти перед «зеленим змієм».

«На сьогодні в дуже активній фазі відбувається розробка вакцини від алкоголізму, тобто саме від його наслідків, щоб людина не спивалась», – заявив Большаков. При цьому він зазначив, що це скоріше «вакцина від запоїв», щоб «вранці людина встала і думала про роботу, а не про те, як їй похмелитися».

«Ми говоримо про технологію, яка дає змогу відновити обмін речовин. Не йдеться про боротьбу з традиціями вживання алкоголю на дні народження, на Новий рік і так далі, цьому ми не збираємося протистояти, з цим уже Горбачов боровся, результат знаємо. Ми говоримо про те, що хочемо допомогти людині фізіологічно переносити наслідки впливу алкоголю на організм», – наголосив гендиректор білоруської компанії, додавши, що завчасно проводиться вакцинація і за її допомогою формується певний буфер проти впливу ударної дози алкоголю.

Як зазначають білоруські ЗМІ, в основу вакцини покладено принцип створення в організмі сильних дискомфортних станів, що виникають при вживанні спиртного, та умов, що знижують шкідливий вплив алкоголю і продуктів його розпаду. В результаті у людини має сформуватися стійка огида до алкоголю. Зазначається, що з «вакциною від запоїв» фахівці підприємства поки що працюють у лабораторії, на клінічні випробування ще не вийшли.

До речі

Білорусь входить у першу двадцятку країн за споживанням алкоголю – приблизно 12 літрів чистого спирту на людину за рік. Із найближчих сусідів лідером у цьому рейтингу є Литва із її 15 літрами спирту на душу населення.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google
 

Telegram Channel