Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Відгадайте, що ж заховали журналісти на Волині

Переконані, Ви зможете відгадати!

Фото з архіву volyn.com.ua.

Відгадайте, що ж заховали журналісти на Волині

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився на грізний гранатобуз). Нагадаємо, як ми ховали від вас предмет у заключному турі нашої вікторини 2023 року.

«Гранатобуз із секретом» – 45 (2023)

Сьогодні у гранатобузі ми заховали незвичне ім’я, яке у багатьох асоціюється із предметом, якого ще не було 150 років тому. А тепер є у багатьох удома. І на роботі. І навіть буває у вашій сумці. Наприклад, особисто я часто озброююсь ним, коли моя дружина вдома бере у руки зошити з української мови. Це не порохотяг. :)

Перший варіант його винайшов чоловік, у прізвищі якого є і частина слова від шанобливого звертання, і найважливіша людина в місті, і пекло. Ще підказка: якщо від імені одного відомого успішного світового правителя відкинути «кляузу» та ім’я батька трьох відомих братів, то дізнаєтесь призначення цього предмета. Ім’я цього правителя ми сьогодні і заховали.

Яке слово знаходиться у гранатобузі?

Одразу оголошуємо відповідь: «Навуходоносор ІІ». Хто правильно вказав її, а також яке підсумкове становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» за всі 45 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

Але і в ці новорічно-різдвяні дні (важко написати святкові, бо в Україні чорна біда – війна) ми не дамо вам сидіти без розумової зарядки. Тому пропонуємо вам завдання лише одного туру. Умови прості: відгадати, що ми заховали, а хто перший надішле відповідь на вказаний номер – той і стане переможцем та отримає спеціальний приз від Грицька Гарбуза.

«Гранатобуз із секретом» – спецзавдання (2023)

Цього разу ми заховали портрет відомої усім людини. Допоможе вам розгадати, хто це, асоціативний ряд, пов’язаний із цією людиною, щоправда, в ньому будуть і хибні підказки. Отож: Юрій (Георгій) Змієборець на гербі; одна із Пальмір; Ігор Турчинов; Петро Сагайдачний; тезка героїні одного із творів Тараса Шевченка; Захід; та, що розповіла про провидицю, яка передбачила падіння Трої; прізвище, співзвучне із річкою; біля Клязьми; відома Біблія; Північ; центральна вулиця імперії зла.

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 31 грудня 2023 року (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! І до зустрічі вже у 2024 році! Для цього ви ще маєте час оформити підписку на «Цікаву газету на вихідні». Пам’ятайте: ваша передплата – це інформаційні снаряди по путіну!

Читайте також: Відомий волинський бард-воїн на псевдо Бард отримав спецвідзнаку на «Коронації слова» (Відео)​.

Реклама Google

Telegram Channel