Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Погрожували вбити вагітну: депутат-рекетир разом із бандою «вибивав» гроші з людей

Депутату повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Фото ілюстративне.

Погрожували вбити вагітну: депутат-рекетир разом із бандою «вибивав» гроші з людей

У Коростишеві, що на Житомирщині, співробітники Служби безпеки України викрили бандитів, які викрадали людей і вимагали з них гроші

Від дій зловмисників постраждали понад 30 (!) сімей, зокрема й військовослужбовець, якому вони погрожували вбивством вагітної дружини. Серед членів банди був депутат Коростишевської міської ради, котрий раніше працював заступником мера міста, його затримано.

Подробиці розкрили в СБУ. За даними спецслужби, рекетири вимагали у місцевих жителів гроші під вигаданими приводами. Тих, хто відмовлявся платити, зловмисники викрадали та відвозили до спеціально облаштованих катівень, де у буквальному сенсі «вибивали» з людей «данину». «Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім убити, якщо воїн не передасть їм 190 тисяч грн, – розповіли у СБУ. – Наразі встановлена причетність до діяльності кримінального угруповання чинного депутата міськради, який раніше обіймав посаду віцемера міста».

Встановлено, що після численних тортур над своїми жертвами фігурант змушував їх приносити «відкупні» до приміщення міськради! Крім того, посилаючись на власні «зв’язки» у різних держустановах, він «застерігав» потерпілих від звернень до правоохоронних органів. Цього «обранця народу» затримано.

Як уточнили в Генпрокуратурі, у 2018 році депутат разом з іншим бандитом, зокрема, безпідставно звинуватили двох місцевих жителів у злочині. Вивезли їх у багажнику автомобіля до затопленого кар’єру, наказали роздягнутися, побили та змусили визнати вину. Після цього погрожували батькам потерпілих та вимагали сплатити «відкуп», який становив 2000 доларів США.

Депутату повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням їм фізичних страждань); ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, з погрозою насильства над близькими родичами потерпілого, обмеження їх прав і свобод). Покарання за ці злочини може сягати до 7 років ув’язнення. Спільників посадовця правохоронці затримали ще у вересні–жовтні цього року.

Василь КІТ.

Читайте також: «На Волині суд оштрафував гречкосія за незаконний посів».ʼ

Реклама Google

Telegram Channel