Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
«Ми – у точці катастрофи»: комбат про обов’язок воювати кожного чоловіка

«Помилково вважати, що хтось був не створений для цієї війни».

Фото із сайту youtube.com.

«Ми – у точці катастрофи»: комбат про обов’язок воювати кожного чоловіка

Командир 4-го батальйону оперативного призначення бригади «Рубіж», підполковник Михайло Крижанівський закликає українців «прокинутися і зрозуміти, що воювати зараз є обов’язком кожного чоловіка»

«Ми перебуваємо у катастрофі, у точці катастрофи, мабуть, якщо правильно сказати. Поки наше суспільство повністю не стане свідомим і не подивиться на реальний стан справ, що війна сама по собі є катастрофою», – сказав Крижанівський у інтерв’ю NV. На його думку, надалі ситуація може лише погіршуватися. Крижанівський додав, що помилково вважати, що «хтось був не створений для цієї війни».

Він наголосив, що наразі більшість Сил оборони України – не професійні військові. Відсотків 70 – це люди цивільних професій: лікарі, архітектори, водії тощо. «Це обов’язок кожного чоловіка нашої країни. І якщо ми не будемо поповнюватися живою силою, безпосередньо піхотою, то нічого доброго в перспективі нас чекати не може», – вважає військовослужбовець.

«Як би нам не хотілося вірити, що війна закінчиться через два–три тижні, цього не буде однозначно. Противник у людському ресурсі переважає нас у три-чотири рази. Якщо порівнювати демографічні дані рф і наші, то росіян там 100 з гаком мільйонів, а нас – 30 із гаком. Відповідно, людського ресурсу в них дуже багато», – підсумував командир.

Василь КІТ.

Читайте також: Воїн-десантник у Києві створив найбільший в Україні тризуб із дідухів​.

Реклама Google

Telegram Channel