Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Боїться апокаліпсису: один із найбільших багатіїв світу будує бункер на Гаваях

Невже хоче жити вічно?

Фото із сайту youtube.com.

Боїться апокаліпсису: один із найбільших багатіїв світу будує бункер на Гаваях

Це – один із найдорожчих проєктів особистого будівництва в сучасній історії

39-літній Марк Цукерберг, американський програміст і підприємець, засновник компанії Meta, розробник соціальної мережі Facebook, який у 2008 році став наймолодшим у світі мільярдером, з 2014-го має земельну ділянку на гавайському острові Кауаї та будує там велетенський маєток під назвою «Ранчо Куалу».

Як зазначається, роботи ведуться з високим рівнем дотримання таємничості, велика кількість співробітників будівництва підписали угоду про нерозголошення, втім, багатьох співробітників було звільнено через порушення умов конфіденційності. Великий комплекс, вартість якого перевищує 100 млн доларів, буде обладнаний підземним укриттям і власними джерелами енергії. Кажуть, що Цукерберг розпочав підготовку до можливих апокаліпсисів, але намагається уникати розголосу цього факту.

Відомо, що комплекс складатиметься з-понад десяти будівель, включаючи два центральні особняки, які будуть з’єднані тунелем, що веде до підземного сховища, обладнаного аварійним люком. На території маєтку буде встановлений гігантський резервуар для води. Окрім того, там буде ранчо та вестиметься сільське господарство на площі 1,4 тисячі акрів. Очевидно, Цукерберг прагне, щоб в разі потреби у цьому маєтку можна було б жити автономно.

Читайте також: Відомий історик зі США Снайдер зібрав мільйон доларів на ППО для чотирьох областей України.

Реклама Google
 

Telegram Channel