Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Щоб запобігти підтопленню села, укріплено берегову лінію Стоходу

На роботах було задіяно 9 працівників особового складу ДСНС, техніка згаданих установ та їхні співробітники.

Фото управління ДСНС у Волинській області.

Щоб запобігти підтопленню села, укріплено берегову лінію Стоходу

За інформацією Українського гідрометеоцентру, на цій річці при посиленнi процесів льодоутворення можливий пiдйом рівня води з перевищенням вiдмiтки підтоплення окремих житлових будинкiв у прирiчкових населених пунктах Камiнь-Каширського району

Протистояти водній стихії важко, але для запобігання надзвичайним ситуаціям, мінімізації їх негативних наслідків та оперативного реагування на них волинські рятувальники у взаємодії з органами влади, метеорологами організували моніторинг гідрологічної обстановки на водних об’єктах та в населених пунктах поблизу річок і територій, що межують із заплавами водних об’єктів. Мобільні оперативні групи ДСНС Волині здійснюють обстеження місць прогнозованих ускладнень гідрологічної обстановки для аналізу ситуації.

Мобільні оперативні групи ДСНС Волині здійснюють обстеження місць прогнозованих ускладнень гідрологічної обстановки

У підрозділах служби «101» області забезпечено готовність до застосування наявних засобів подолання водних перешкод, інженерної, спеціальної та автомобільної техніки підвищеної прохідності.

Працівники 12-ї ДПРЧ селища Любешів разом із  Центром безпеки громадян Любешівської селищної ради, місцевою дільницею регіонального офісу водних ресурсів, комунальною установою «Любешів-Комфорт-Сервіс» провели укріплення (дамбування) берегової лінії річки Стохід від затоплення житлових будинків у селі Заріка Любешівської територіальної громади Камінь-Каширського району. На роботах було задіяно 9 працівників особового складу ДСНС, техніка згаданих установ та їхні співробітники. 

Тим часом

У найближчі кілька днів на річці Прип’ять у Ковельському районі прогнозують підвищення рівня води. За даними Волинського обласного гідрометеоцентру, добова інтенсивність зростання рівня води, зокрема у селі Річиця, – 1–6 сантиметрів.

Таке підвищення води призведе до збільшення площ затоплення сільськогосподарських угiдь, господарських споруд у прирiчкових населених пунктах Ковельського району. 

Telegram Channel