Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У Києві відкрили меморіал першому Президентові

Меморіал відкрили напередодні 90-ї річниці з дня народження Леоніда Макаровича, який був 10 січня.

Фото із сайту glavcom.ua.

У Києві відкрили меморіал першому Президентові

9 січня на Алеї слави Байкового кладовища в столиці відкрили пам’ятник на могилі першого очільника незалежної України Леонідові Кравчуку

Леонід Макарович Кравчук помер у 88-літньому віці 10 травня 2022 року. На відкритті були присутні близькі та друзі політика, ексміністр оборони Олексій Резніков, керівник парламенту Руслан Стефанчук. Меморіалом увічнюється пам’ять «справжнього державника України, людини, яка змінила хід історії, підпис якої стоїть під актом про розпад радянського союзу й створення Української держави», – наголосив Стефанчук.

На Алеї слави на Байковому кладовищі поховані знаменитості різних епох: відомі музиканти, художники, письменники, спортсмени, науковці і політики. Байкове кладовище є пам’яткою історії та культури, одним із найстаріших кладовищ столиці. Офіційні поховання тут почалися у 1834 році, а загальна площа становить 72,47 га.

Уродженець Рівненщини Леонід Кравчук був першим головою Верховної Ради з 24 серпня по 5 грудня 1991 року. 5 грудня він став першим Президентом незалежної України та пропрацював на цій посаді до 19 липня 1994-го року. Після відставки він кілька разів обирався депутатом Верховної Ради. Зокрема, у 2006 році Кравчук очолив блок «Не так!», який виступав за зближення України з росією. Незадовго до початку повномасштабної війни рф проти України Леонід Кравчук спільно з Леонідом Кучмою і Віктором Ющенком звернувся до країн-підписантів Будапештського меморандуму з проханням вжити кроків для зупинки країни-агресора, тобто росії.

На пам'ятнику - як у житті.
На пам'ятнику - як у житті. 
 

Читайте також: «Лучанка чекає з фронту чоловіка і двох синів».

Реклама Google
 

Telegram Channel