Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Цей договір – не «шашлики на майські», а «піт, кров  і сльози»

Слово – зброя!

Ілюстрація із сайту egementanyildiz.com.

«Цей договір – не «шашлики на майські», а «піт, кров і сльози»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, анонсує, що Україна матиме більше дронів і засобів радіоелектронної боротьби:

«Перші два тижні цього року вже додали Україні сили й можливостей. Є нові пакети підтримки для наших воїнів. Є дуже потрібні домовленості про спільне виробництво зброї та снарядів, особливо чутливе питання – дрони. Дронів буде більше.

Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Пам’ятаємо про ракети, про РЕБ – засоби радіоелектронної боротьби – буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії.

Україна має достатній потенціал, щоб пройти цей важкий шлях війни».


Парновський Олексій СергійовичОлексій ПАРНОВСЬКИЙ, кандидат фізико-математичних наук, про заклик міністра цифрової трансформації Михайла Федорова до українців пройти безкоштовне навчання та збирати FPV-дрони вдома:

«Будь ласка, не робіть FPV-дрони у себе вдома. А також ракети, боєприпаси, зброю і військову техніку. По-перше, при цьому ви прямо підставитесь під статті 263 і 263-1 ККУ і опер із задоволенням вас прийме. По-друге, робота з вибуховими речовинами, компонентами ракетного палива тощо в домашніх умовах вкрай небезпечна. Якщо у вас є відповідна підготовка, вас із задоволенням візьмуть до існуючих команд, що цим займаються».


Роман КОСТЕНКО, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ, який брав участь в обороні Миколаєва у 2022 році, звернувся до Президента України Володимира Зеленського:

«Я вважаю, що зараз Президент Зеленський має зрозуміти для себе, що він вже ніколи більше не буде Президентом, що це лише один термін, який у нього зараз є. Він його має використати максимально, щоб зберегти цю державу. Він має зрозуміти, що політично він уже помер. І зараз він має ухвалювати не такі рішення, які йому будуть давати можливість переобратися на наступних виборах або які будуть підтримувати його рейтинги, а ті, які мають можливість зберегти цю державу. От після цього ми будемо розуміти, що у нас є шанс».


Кирило БУДАНОВ, керівник української розвідки, в інтерв’ю для видання Le Monde звернувся до людей на Заході:

«Тим, хто за кордоном вважає, що «втомився» від України, доведеться мати справу з московитами, коли вони прийдуть займати їхні власні території».

 


Віктор АНДРУСІВ, політичний аналітик, про пріоритети 2024 року:

«1. Копати. Усі прифронтові області мають перетворитися на суцільні укріпрайони. 2. Далекобійна зброя. Відсутність далекобійної зброї – одна із причин поразки контрнаступу минулого року. 3. Дрони і РЕБ. Це зброя, яка визначає перебіг бойових дій. 4. Мобілізація. Війна стає затяжною, а тому треба готуватися до тотальної. 5. Коаліція санкцій. За санкції треба взятися серйозно. 6. Інформаційна оборона. Це буде рік глобальної російської ІПСО проти українців. Одних Орбана і Фіцо вистачає, щоб блокувати нам допомогу ЄС. Уявіть, що їх стануть десятки».


Юрій ЛУЦЕНКО, колишній Генпрокурор та воїн ЗСУ, про безпековий договір, який підписали Україна та Велика Британія:

«Підписаний договір з Великою Британією – велике досягнення для України. Це факт. Як фактом є і те, що цей договір – не гарантії від чергових ударів росії, а спільна робота над посиленням боєздатності ЗСУ. Влада має навчитися не прикрашати ситуацію, сіючи ілюзії легких перемог чи нібито гарантій безпеки. Цей договір – не «шашлики на майські», а «піт, кров і сльози» задля майбутньої Перемоги».


 

 Ганна МАЛЯР, заступниця міністра оборони України у 2021 – 2023 роках, про російсько-українську війну:

«Така боротьба завершиться лише руйнацією однієї зі сторін як держави у нинішньому вимірі. Треба зробити все, щоб це були не ми».


Віталій КІМ, голова Миколаївської обласної військової адміністрації, вважає, що для чоловіків, які ухиляються від мобілізації, мають бути обмеження у цивільному житті:

«Таких чоловіків ловлять ТЦК – і це нормально. Якщо ти ухилянт – ти не маєш права жити повним життям і кайфувати, сиди вдома. Бувають різні обставини – ти боїшся чи не хочеш. Але ти повинен мати обмеження, адже не виконуєш те, що виконують інші».


Юрій ГУДИМЕНКО, політик, воїн ЗСУ, про полеглих Героїв:

«Ми інколи розмовляємо з мертвими побратимами. На кладовищах, як правило. Згадуємо якісь історії. Сміємося разом. Або плачемо.

Ми виконуємо їхні побажання. Передати щось комусь. Сказати щось комусь. Зробити щось, що вони не встигли.

Вони вже мертві, вони не з нами, але вони впливають на наші дії. На наші вчинки. Ми хочемо бути кращими, ніж були, щоб їм було не соромно за нас там. Десь там.

Можливо, це і є сенс фрази «Герої не вмирають!».

А може, так і виглядає безсмертя».

Читайте також: На росії внесли до переліку нацистських гасло «Слава Україні».

Реклама Google

Telegram Channel