Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Як з’явилася фраза  «В СРСР сексу немає»

Адміністратор готелю «Інтурист» Людмила Іванова 28 червня 1986 року промовляє легендарну фразу: «Сексу у нас немає, і ми категорично проти цього».

Фото із сайту ukr.media.

Як з’явилася фраза «В СРСР сексу немає»

28 червня 1986 року відбувся телеміст Ленінград – Бостон «Жінки говорять з жінками». Його вели Володимир Познер і Філ Донахью

Жінки заговорили про рекламу на телебаченні. Одна з американок повідомила, що в США «в телерекламі все крутиться навколо сексу». І в цьому контексті адміністратор готелю «Інтурист» Людмила Іванова вимовила: «Сексу у нас немає, і ми категорично проти цього». Сміх і оплески заглушили закінчення фрази: «У нас є любов».

Пізніше героїня програми просила вирізати цю фразу при монтажі, але отримала відмову.

«Я, по-перше, злякалася. Подумала, що взагалі щось не те сказала, і мені за це здорово влетить... – розповіла згодом Людмила Іванова журналісту ВВС (на час інтерв’ю вона була заміжня вп’яте – попередні четверо чоловіків померли).

– Найголовніше, ми повинні були все, що вони пропонують, або запитують, заперечувати. До цього ж Познер з нами півтори години розмовляв з усіма. Він говорив: «Будуть несподівані питання, вони вас будуть ставити в глухий кут, ви не здавайтеся, відповідайте відразу, не дивуйтеся». Я отримала завдання, я його намагалася виконати... Ми навіть не розуміли, що це таке і де можна рекламувати секс, у нас ні порнофільмів, ні реклами не було, у нас було тільки слово «любов». За ці слова під час телемосту я отримала добрячого прочухана. Спочатку зі мною розмовляв парторг «Інтуриста», а потім на партійних зборах мені зробили серйозне зауваження, сказали: «Як так, ти працюєш в комітеті, ти у нас активістка, як можна було піти на поводу у цих жінок, американок?». Як на поводу, кажу? Я, навпаки, захищала, що у нас не було сексу на телебаченні, а тільки любов». 

Сьогодні фраза «В СРСР сексу немає» широко використовується для посилань на лицемірність та табуйованість радянської культури.

Соня ПОЦІЛУЙЧИК.

Читайте також: Волинський священнослужитель про те, чому небезпечні блудні думки​.

Реклама Google

Telegram Channel