Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Воїн, який не міг ходити,  сплів із 334 дідухів рекордний Тризуб

«Від своєї мрії я не відступив. І ви не відступайте!»

Фото – Національний реєстр рекордів України.

Воїн, який не міг ходити, сплів із 334 дідухів рекордний Тризуб

Його висота – 7 м 41 см!

25 грудня 2023 року на Різдво Христове у Києві, на території Музею народної архітектури та побуту України, зафіксували новий національний рекорд – «Найбільший Тризуб із дідухів». Ідея його створення належить десантнику, командиру відділення 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Ярославу Кучмі (на фото). Формувати композицію з дідухів військовому допомагала 90-річна майстриня із соломоплетіння Пелагея Живко з Львівщини.

– Автор цього велетня-тризуба після важкого поранення, внаслідок чого тимчасово втратив здатність ходити, попри все, став на ноги! Чи це не найкращий подарунок для всіх українців? Десантник Ярослав Кучма подолав спробу ворога вбити його – українського Воїна, піднявся на ноги і встановив національний рекорд, – розповіла «Високому замку» керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова і наголосила: – Україну точно ніхто ніколи не переможе!

46-річний Ярослав Кучма – не новачок на фронті. Брав участь у бойових діях у Югославії, служив в Іраку, а від 2014-го боронить Україну. Був багато разів поранений, але найстрашніше трапилося у липні 2023-го – на Херсонському напрямку підірвався на міні. Лікарі радили ампутувати ноги, оскільки стопи повністю розбиті. 13 наскрізних дірок… Але чоловік на ампутацію не погодився. І сталося диво: Ярослав став на ноги!

Лікарі радили ампутувати ноги, оскільки стопи повністю розбиті. 13 наскрізних дірок…

Якось чоловік прийшов у волонтерський штаб, де побачив 90-річну Пелагею Живко. Попри поважний вік, вона активно допомагає військовим: плете шкарпетки, шиє білі маскувальні халати, а іноді просто підказує молодим, що і як краще зробити. Бабуся Пелагея розповіла, що мріє на Різдво сплести найбільшого павука – традиційну українську прикрасу на це величне свято.

І Ярослав підхопив цю ідею.

– Я запропонував бабусі, що зварю Тризуб, а вона нехай його обплете, – розповів захисник.

У лікарні Ярослав малював креслення. А потім робив Тризуб вручну – метал гнув руками. Лише коли зварив конструкцію, приїхала пані Пелагея, показала, як робити сніпки. Звісно, самому було важко, тож допомагати взялися побратими – і вийшов Тризуб-рекордсмен висотою 7 м 41 см, сплетений із 334 дідухів!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Мої перші три доби на «нулі».

Реклама Google

Telegram Channel