Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Встигнути в головному. Колонка мами 4 дітей

Для старших – це незнайомий простір.

Фото із сайту youtube.com.

Встигнути в головному. Колонка мами 4 дітей

– Мам, ти можеш теж грати в Minecraft. Це ж як конструктор складати. А якщо не вмієш, я можу тебе навчити. В тебе ж телефон є, а це – головне 

Мій найменшенький уже не вперше схиляє мене спробувати отримувати насолоду від його улюбленої гри на мобільному телефоні. У нього не виходить, бо більшого задоволення, аніж мені дає книжка, ні від чого іншого не отримаю.

Кажу йому, як є. Тож син переходить на інші методи залучення мами до того, що його вражає: час від часу із захопленням розповідає про цікаві моменти гри або ж домагається, щоб я хоча б кілька секунд дивилася, як він будує свої віртуальні споруди. 

Починає зазвичай із запитання: «Мам, хочеш прикол?». Звичайно, хочу. Слухаю та ще й змушую себе поглядати на екранчик його телефона – здебільшого заради того, щоб знати, чому ж так тягне до того інтернет-конструктора моє дитя. Це дуже важко, бо це настільки нецікаво мені, наскільки цікаво синові. Та розумію, що зайвих точок дотику не буває. І якщо я не можу витрачати час на мобільні ігри, то маю хоча б вряди-годи цікавитися, як розвиваються його інтереси і вміння у тому секторі, який раптом з’явився у нашому житті і полонив наших дітей. 

Нюанс у тому, що для мене (як для мами) це дійсно незнайомий простір, справжня цілина. Коли зростали мої старші діти, віртуальні ігри тільки народжувалися. Тепер же їх стільки для різних вікових категорій, що діти хапають інформацію про них нібито з повітря і знають про той світ більше, аніж ми, дорослі. Встигнути за тим – нереально.

Тож придумала собі вихід: періодично розпитую сина, чому він використовує свій час у телефоні саме на ту гри, а не іншу, в що грають інші діти, яких він знає, й таке інше. Він розповідає з великим захопленням.

Не знаю, правильно я роблю чи ні, достатньо чи ні – мабуть, покаже час. Дотримуюся думки, що встигнути мушу, якщо не у всьому, то в головному: дитина має розуміти, що мамі важливо все, що є в її житті.

Маєте свої відкриття, як жити з дітьми дружно й цікаво, діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова – 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

Оксана КОВАЛЕНКО, мама 4 дітей.

Читайте також: У волинському місті спалахнула пожежа у 5-поверхівці, людей евакуювали.

Реклама Google

Telegram Channel