Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Правила ідеального рагу для волинських господинь

У справжньому рагу всі продукти помітні: і за смаком, і за консистенцією.

Фото із сайту 1000.menu.

Правила ідеального рагу для волинських господинь

У приготуванні цієї овочевої страви господиня має можливість проявити кулінарну фантазію. Головне – знати кілька секретів і основних принципів

Беріть різні інгредієнти: як мінімум 4. Використовуйте яскраві овочі: томати, моркву, горошок, перець – страва буде не тільки смачною, а й красивою.

Не розварюйте овочі до кашоподібного стану. У справжньому рагу всі продукти помітні: і за смаком, і за консистенцією. Єдине, що їх пов’язує, – соус, у якому вони тушкуються.

Щоб овочі рівномірно приготувалися, слід нарізати їх приблизно однаковими шматочками, наприклад по 2–3 см. Чим дрібніше нарізані інгредієнти, тим менше часу їх тушкувати.

Є два основні підходи до приготування страви:

1) овочі окремо смажать або відварюють, а потім з’єднують і доводять рагу до готовності;

2) спочатку смажать цибулю, моркву й часник, до них по черзі додають інші овочі і приправи. Якщо ви вибрали спосіб із почерговим додаванням овочів, намагайтеся закладати їх у правильній послідовності: спочатку тверді (моркву, картоплю, гарбуз), а потім – м’які: помідори, перець, горошок тощо.

Враховуйте, що на варіння картоплі, моркви, буряка необхідно 30–40 хв., для приготування заморожених овочів (капусти, броколі і спаржі) – до 15 хв. Ще менше часу потрібно на цукіні, кабачки, помідори й перець – приблизно 10 хв. Якщо хочете додати молоду кукурудзу й горошок, то їх варять не більше 5–7 хв.

Якщо помітили, що соусу стає мало, зменшіть вогонь і накрийте ємність кришкою. Щоб овочі не підгоріли, особливо якщо серед них немає соковитих, можна додати трохи бульйону. Якщо ж, навпаки, рідини забагато, деякий час тушкуйте без кришки. Не варто лити у страву багато рідини – це не суп. Насиченого смаку надасть не вода, а овочевий чи м’ясний бульйон та невелика кількість вина.

Аромат приправ може змінитися під час тривалого нагрівання, краще їх додавати наприкінці приготування. Підійдуть петрушка, кріп, базилік – з ними страва вийде більш духмяною. Солять рагу за 2–3 хв. до готовності.

Щоб зробити страву оригінальнішою, наприкінці додайте сир: подрібнену моцарелу чи потертий твердий сир. Якщо хочете зробити рагу ситнішим, можна доповнити його беконом (попередньо нарізавши та обсмаживши на сковорідці без олії 2–3 хвилини).

Читайте також: Щоб вареники вдалися: поради господиням.

Реклама Google

Telegram Channel