Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Спецзамовлення на передову: тепер є чим витягувати важкі закордонні танки і САУ

«Знаю точно: хлопці знайдуть найкраще застосування цій техніці. І очистять не одну посадку від російського окупанта», – наголосив Петро Порошенко.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Спецзамовлення на передову: тепер є чим витягувати важкі закордонні танки і САУ

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав у логістичний підрозділ ДШВ два тягачі Foden, які були переобладнані на замовлення військових

«Вантажівки Foden ми застосовуємо зараз переважно для евакуації пошкодженої техніки, для перевезення вантажів», – пояснюють військові, приймаючи техніку та розхідники. Тому такому подарунку вони дуже раді.

«Коли було пошкоджено самохідні артилерійські установки західні (вони важкі, і нічим їх не могли витягнути) ми подумали, треба щось таке зробити, що дозволить батальйону логістики мати оці два велетні, які ми в команді називаємо «малюками». Що вони можуть робити? Там висуваються гідравлічні лапи. Встановили лебідку, яка тягне 100 тонн, може витягнути все, навіть «Абрамси». Танк «Абрамс» важить понад 70 тонн. Ми підвищуємо мобільність, а ключове для десантника – мобільність», – наголошує Порошенко.

До речі

Загалом цього разу Порошенко передав у війська рекордну партію техніки на 40 млн грн. Зокрема, це девʼять БПЛА Poseidon із трьома машинами управління, пересувні авторемонтні майстерні, потужні вантажівки DAF YA, прально-душові комплекси, півтисячі FPV-дронів, а також квадрокоптери DJI Mavic, активні навушники (тисячу штук, але замовили ще дві тисячі, адже значна частина поранень – це контузії), «Старлінки», дефіцитні шини для КрАЗів та «Уралів», оргтехніка.

Допомогу від Фонду Порошенка отримали більше 20 бригад і батальйонів – це і морпіхи, і підрозділи ДШВ, розвідники, артилеристи, піхотинці, бійці зенітно-ракетного полку і логісти.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Воїн, який не міг ходити, сплів із 334 дідухів рекордний Тризуб.

Реклама Google

Telegram Channel