Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Як нєма кави, нєма забави» співають невипадково

Розпочніть день із приємного!

Фото із сайту brayval-coffee.com.ua.

«Як нєма кави, нєма забави» співають невипадково

Бо це не тільки смачний напій

З філіжанки кави більшість із нас починає свій ранок. Але є чимало способів нетрадиційного її використання. Можливо, котрийсь із них стане у пригоді і вам.

Антицелюлітний скраб. Одна з чудових властивостей кави, яку активно використовують різні косметологічні компанії, – розщеплення підшкірного жиру. Саме тому майже в усі антицелюлітні засоби (гелі, скраби, лосьйони, сироватки, маски, обгортання) додаються ті або інші складові кави. Змішайте 0,25 чашки дуже дрібно меленої кави зі столовою ложкою оливкової олії. Маску з цієї суміші наносьте на тіло після гарячої ванни і масажуйте не менше 10 хвилин. Потім змийте зі шкіри цю суміш і прийміть теплий душ. Для кращого результату процедуру слід повторювати двічі на тиждень.

Бронзат (штучна засмага). Дуже дрібно мелена кава темного обсмажування відмінно створить ефект засмаги. Каву запарюють невеликою кількістю води і цією густою масою злегка масажують місця, яким потрібно надати забарвлення, або просто накладають тонким шаром маску з кави на 2–5 хвилин. Для легкого тонування, особливо при світлій шкірі, добре підійдуть чалди в фільтрувальній тканині. Злегка запарити або взяти спожиту «таблетку» і протерти шкіру, можна кілька разів. Головне – протирати рівномірно, щоб не було розводів.

Засіб для боротьби з попелом. Перед початком чищення печі або каміна зверху над вугіллям, що залишилось, і попелом, розсипте мокру кавову гущу – завдяки цьому під час збирання золи ви не станете схожим на сажотруса.

Собачий шампунь від бліх. Після того, як обробили ним шерсть песика, протріть її кавовою гущею, змішаною з водою. Проблема бліх зникне, а шерсть вашого вихованця буде приємно пахнути і стане м'якою на дотик.

Захист від кішок. Якщо ваш пухнастик намагається влаштувати персональний туалет під трояндовим кущем на дачі, просто розсипте трохи гущі, змішаної із сухими апельсиновими шкірками навколо рослини – запах відлякає кішку.

Засіб для чищення. Кавова гуща – така ж абразивна речовина, як і звичні нам порошки. Кашка з неї підійде для видалення застарілих жирних плям із плити.

Усунення подряпин на меблях. Гущу найдрібнішого помелу залийте гарячою водою до утворення кашки. Отриману суміш обережно втріть у подряпини, що утворилися на дерев'яних меблях.

Фарба. Залийте каву окропом – вийде екологічна, нешкідлива фарба для тканини, паперу і навіть великодніх яєць.

Засіб від мурах. Розсипте трохи старої висушеної гущі навколо тих місць, які ви хочете захистити від мурах, або на сам мурашник – це змусить комах змінити «місце проживання».

Добриво. Багато рослин (трояндові кущі, азалії, рододендрони, вічнозелені чагарники) надають перевагу так званим «кислим ґрунтам». Залишки кавової гущі стануть для них найкращим добривом! Якщо ви захоплюєтесь садівництвом на дачі або заміській ділянці, не полінуйтеся викинути гущу в компостну яму.

Дезодорант. Кавову гущу підсушіть у духовці на папері для випічки. Потому помістіть її в холодильник – запахи продуктів перестануть змішуватися. Загорніть трохи висушеної гущі в чисту полотнину і покладіть у стос постільної білизни – вона матиме особливий аромат. Розітріть трохи гущі між долонями – позбавитеся від неприємного запаху після обробки риби.

Відновлює блиск. Кавовою гущею змішаною навпіл із гліцерином протирають темні шкіряні речі – це освіжає колір і надає гарного блиску сумочці, рукавичкам тощо. Можна просто намочити ватку або м'яку тканину у рістретто (дуже міцну каву) і протерти шкіряну поверхню.

До речі

Газети з... ароматом кави

26 травня 2004 року французькі видання Le Parisien і Aujourd'hui вийшли у продаж із запахом свіжозавареного напою

Від газет ширився аромат нового сорту кави відомої компанії, яка провела таким чином велику рекламну акцію. Вартість ароматизації становила понад 300 тисяч євро, при цьому близько 50% цієї суми були витрачені на здійснення самого технічного процесу. За словами організаторів акції, для того, щоб просочити газети кавовим ароматом, необхідно було впровадити у виробництво особливий стійкий ароматизатор.
Читачі гідно оцінили переваги ароматизованої газети. Весь 680-тисячний тираж найбільш продаваних газет Франції був розкуплений за лічені години.

Читайте також: Волинський священнослужитель про те, чому небезпечні блудні думки.

Реклама Google

Telegram Channel