Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Куди більше додати «газу»

Насолоджуватися радісними митями з будь-якої із 4-х конфорок – справжнє мистецтво.

Фото із сайту depositphotos.com.

Куди більше додати «газу»

Можливо, ви чули про теорію чотирьох конфорок? Вона – про умовний поділ основних сфер нашого життя: сім’ї, роботи, здоров’я, друзів. Теоретично, для успішності в якійсь зі сфер, потрібно вимкнути одну із конфорок. Тепер чимало мам хвилюються, як гармонійно поєднати роботу і виховання дітей

У тих, хто працює, постійно виникає питання, від чого ліпше відмовитися, а що поставити в пріоритет, а ще краще – встигнути все. Можливо, для цього варто вимкнути конфорку «друзі», а чи пожертвувати тією, що має назву «робота»? 

Психологи зазначають, що тривожних мам, які вважають, що винні перед дітьми, особливо якщо у тих якісь негаразди чи навіть якщо ті грубіянять батькам, нині більшає. Відтак дорослі жінки вирішують повністю відмовитися від спілкування з друзями, нехтують візитами до лікаря, «гризуть» себе, що все «завалили». 

При тому, вони забувають, що оті умовні конфорки можна не вимикати зовсім, а час від часу прикручувати, а потім знову додавати «газу», бо, так чи інакше, вони теж нам важливі. 

Правило золотої середини таке: мама не мусить щось викреслювати зі свого життя, а от лайфхаками (певними винаходами) користуватися сам Бог велів. Головне  – розуміти, що ідеальних мам не буває (і навіть якщо якась із наших знайомих такою здається, то це не означає, що так воно є насправді). Тож замість того, щоб гонитися за ідеальною собою в сім’ї чи роботі, ліпше вчитися балансувати у різних сферах, пробачаючи собі помилки, недосконалість і дякуючи за те, з чим впоралися, незважаючи на купу перешкод. 

Вміти не зациклюватися на тому, що не вдалося, і насолоджуватися радісними митями з будь-якої із 4-х конфорок – справжнє мистецтво. Хороша новина в тому, що цьому можна навчитися. Психологиня, яка активно займається проблемами сім’ї, Людмила Петрановська нещодавно опублікувала книгу «Лайфхаки для мами, яка працює». У ній, зокрема, виводить на новий рівень міркувань: дійсність така, що сучасні мами і тати на численних форумах, зустрічах мусять шукати модель такого батьківства, в якому цінністю буде не тільки дитина, а й вони самі! 

Маєте свої відкриття, як жити з дітьми дружно й цікаво, діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова – 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel